Akıllı kartları herkes kullanacak

Artık kronik rahatsızlıklar, kullanılan ilaçlar ve en son yapılan tedavi akıllı karttan görülebilecek. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Emin Zararsız, pilot olarak Bolu'da uygulanan ve başarılı olan akıllı kart sistemini kısa sürede 81 ile yaygınlaştı

Akıllı kartları herkes kullanacak

Artık kronik rahatsızlıklar, kullanılan ilaçlar ve en son yapılan tedavi akıllı karttan görülebilecek. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Emin Zararsız, pilot olarak Bolu'da uygulanan ve başarılı olan akıllı kart sistemini kısa sürede 81 ile yaygınlaştıracaklarını söyledi. Sabah Gazetesi'nden Hazal Ateş'in haberine göre, Zararsız, "T.C kimlik numarası ile yapılan suistimaller son bulacak. 'Vatandaşı çağırıp mı verelim, yoksa biz mi götürüp verelim' konusuna bakıyoruz. Bu kart ile vatandaşın kronik rahatsızlığı, son tedavisi, kullandığı ilaçlar bu karttan anında görülebilecek" dedi. Son dönemde yapılan düzenlemelerle ilaç fiyatlarında yüzde 60'a varan indirim olduğunu dile getiren Zararsız, "Artık suistimal kanalları tıkanıyor. Medula sistemi ile hangi ilaç hangi eczaneden alınıyor, hangi doktor hangi reçeteyi yazıyor izleniyor" diye konuştu.

RAFTAN İNECEK

Geçici karekodlu ilaçların (G2D) süresinin yıl sonunda dolduğunu belirten Zararsız, "Artık bu etiketi taşıyan ilaçlar kullanılmayacak, raftan inecek. Bu durumda bulunan 10 milyon kutu ilaç var. Aynı raflarda bu ilaçların eşdeğeri de orijinali de var. G2D'leri serbest bırakırsak sanal ilaçlar geri döner. Merdiven altı üretimlere de etiket takılıp satılabilir" uyarısında bulundu. Karekod sisteminin gereksiz ödemeleri önlediğini dile getiren Zararsız, G2D'lerin bir bölümünün sınır illere yakın eczanelere oradan da komşu ülkelere satıldığını dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık