Aile hekimleri Ankara'da buluşacak

Trabzon Aile Hekimliği Derneği (TRAHED) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ahmet Rıza Güner, Türkiye genelinde Aile Hekimliği çalışanlarının sorunlarını duyurmak amacıyla 23 Kasım’da Ankara’da bir araya geleceğini söyledi.Konuyla ilgili bir açıklama yapan Dr. Gün

Aile hekimleri Ankara'da buluşacak

Trabzon Aile Hekimliği Derneği (TRAHED) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ahmet Rıza Güner, Türkiye genelinde Aile Hekimliği çalışanlarının sorunlarını duyurmak amacıyla 23 Kasım’da Ankara’da bir araya geleceğini söyledi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Dr. Güner, Aile Hekimleri olarak sorunlarının çözülmediğinden yakınarak, “Bizler Dünya Bankası'nın değil Türkiye’nin Aile Hekimliği çalışanlarıyız. Bizler Türkiye Modeli'ni dünyaya gösterebilecek Aile Hekimliği çalışanlarıyız. Bırakın nasıl yapılacağına beraber karar verelim. Bırakın taşın altına elimizi beraber sokalım. Gelin birlik olalım. Bizler çalışmaya başladığımızdan beri anne ve bebek ölümleri yarı yarıya azalmıştır. Ülkelerin gelişmişlik düzeyleri ölçülürken göğüsleri kabaranlar bilmelidir ki; bu bizlerin sayesindedir. Ama hala Avrupa sayılarını yakalayamadık. Demek ki hala çok yolumuz var. Gelin beraber yol alalım. Merkezlerimizin su, elektrik, tamirat, boya, muhasebe vb. işlerini yürütürken bir taraftan da hasta bakıyoruz. En sevdiğimiz iş hastalarımızın derdine çare olmak,ama bırakılmıyoruz" dedi.

"Bu kadar iş yükü arasında hastalara ayırdığımız zaman gün geçtikçe azalmakta" diyen Güner "Hasta ile geçirdiğimiz süre azalınca da hem bizim hem de halkımızın memnuniyeti azalmakta. Bugüne kadar sağlıkta memnuniyetin her geçen gün artmakta olması sadece Aile Hekimliği Çalışanlarının özverili gayretleri ile olmuştur. Ama iş yükleri arttıkça Aile Hekimleri'nin omuzları çökmeye başlamıştır. Her yeni çıkan sağlık sorununu Aile Hekimliği ile çözmeye çalışan bakanlığımız söz hakkı istediğimizde vermemekte, verirse de dinlememekte. Aile Hekimliği Çalışanları buna bir 'dur' demeye 23 Kasım’da binlerce kişi Ankara’ya gidiyor. Artık bizler çalıştığımız sistemde söz hakkımız olmasını istiyoruz. Artık bizler ezilmek istemiyoruz. Artık söz sırası bizde. Bundan sonraki yol haritamızı belirleyip doğacak aksaklıklardan sorumlu olmadığımızı belirtmek isteriz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Sağlık