Açlık hormonu ömrü uzatabilir

 Karaciğerde üretilen açlık hormonunun farelerde ömrü yüzde 40 uzattığı kanıtlandı. İnsan üzerinde benzer sonuç alınırsa ömrün 22 ile 33 yıl arası uzatılması hedefleniyorABD'deki UT Southwestern TIP Merkezi'nde yapılan araştırmada açlıkta ortaya çıkan hor

Açlık hormonu ömrü uzatabilir

 

Karaciğerde üretilen açlık hormonunun farelerde ömrü yüzde 40 uzattığı kanıtlandı. İnsan üzerinde benzer sonuç alınırsa ömrün 22 ile 33 yıl arası uzatılması hedefleniyor

ABD'deki UT Southwestern TIP Merkezi'nde yapılan araştırmada açlıkta ortaya çıkan hormonun ömür uzatmaya etkisi ölçüldü.

Araştırmanın başkanlığını yürüten moleküler biyoloji ve farmakoloji profesörü Dr. Steven Kliewer; sonucu, "Farelerin aç kalmadan da bu hormonu üretmesini sağladık" diye özetledi.

"Hormon fibroblast büyüme faktörü- 21" adı verilen ve kısaca FGF21 olarak tanımlanan bu hormon vücut tarafından biraz fazla salgılandığında iyi bir diyetin sağlayacağı bütün faydaların alındığı gözlendi.

Hormonu aşırı üreten erkek farelerin ortalama yaşam süresinin yüzde 30, dişilerinde yüzde 40 uzadığı açıklandı. Kemik yoğunluğu azalsa da, yaşlılık nedeniyle hiçbir kırık olmadığı da belirlendi.

Çalışma insanlarda da birebir işe yararsa, ortalama ömrün 22 ile 33 yıl arasında uzayabileceği iddia edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler