71'lik hastadan 8,5 kilo çıkarttı!

Bel ağrısı ve yürüyememe gibi şikayetleri olan hasta, ameliyatın ardından sağlığına kavuştu. Yeter Demirci (71) isimli hasta, hareket kısıtlılığı, bel ağrısı, ciltte tahriş, yürüyememe ve karında aşırı sarkma şikayetleri ile Trabzon Özel Yıldızlıgüven Has

71'lik hastadan 8,5 kilo çıkarttı!

Bel ağrısı ve yürüyememe gibi şikayetleri olan hasta, ameliyatın ardından sağlığına kavuştu. Yeter Demirci (71) isimli hasta, hareket kısıtlılığı, bel ağrısı, ciltte tahriş, yürüyememe ve karında aşırı sarkma şikayetleri ile Trabzon Özel Yıldızlıgüven Hastanesi’ne başvurarak burada, Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Necmettin Tütüncü tarafından muayene edilerek ameliyat kararı verildi.

Hastaya rekonstrüktif amaçlı yapılan "karın germe" operasyonunun ardından hastanın günlük yaşam için aktivitelerinin hızlandığını belirten Tütüncü, "Karın germe operasyonundan sonra, kişinin günlük yaşam kalitesi artmaktadır. Bel ağrısı yakınmaları düzelebilir. Katlanan karın derisi altındaki cilt sorunları yok olur. Kişinin hareketini zorlaştıran, spor yapmasını engelleyen ya da sürtünmeye bağlı deri sorunlarına neden olan bölgesel yağ fazlalıklarının alınması ile yürüyüş ve hareket kolaylaşır. Kişi deri sorunlarından kurtulur. Karın germe ameliyatı sonrası birkaç gün karında ağrı, gerginlik hissi ve ödem (sıvı birikimine bağlı hafif şişlik) olabilir. Bu yakınmalar için ağrı kesiciler kullanılır. Erken devrede hasta ayağa kaldırılır ve yürümesi istenir. Tam iyileşme ise birkaç hafta sürebilir. Karındaki dikiş izleri önceleri pembe renkte ve belirgindir. Giderek izlerin rengi solar ve izler azalır. Bu süreç altı aya kadar devam edebilir. Korse ise 1- 1.5 ay kadar kullanılır. Daha sonra hafiften başlamak üzere karın kaslarını çalıştıracak egzersizler tavsiye edilir" dedi.

Halk arasında estetik cerrahisinin yanlış algılandığına dikkat çeken Tütüncü, estetik cerrahisinin yaşam kalitesini artırdığını kaydederek, " Estetik cerrahi yanlış bir şekilde keyfi olarak adlandırılıyor. Aslında estetik cerrahi yaşam kalitesini arttırıp beraberinde sağlık sorunlarını çözmektedir. Meme küçültme ve dikleştirme, göz kapağı fazlalıklarının alınması, bazı burun estetik operasyonları, hareketi ısıtlayan ya da deri tahrişi yapan bölgesel yağlanmaların giderilmesi ve karın germe yaşam kalitesini arttıran işlemlerin başında gelir" diye konuştu.

Tütüncü, estetik girişimlerin yaşam kalitesini arttırdığı ve sağlık için gerekli olduğu bilimsel çalışmalarla da belirlendiğini sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler