3.yargı paketi açılıyor

  Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, 3. Yargı Paketi ile 10 bin mahkumun serbest kalacağını duyurdu. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, 3. Yargı Paketi'yle getirilen adli kontrol sisteminden yaklaşık 10 bin kişinin faydalanmasını beklediklerini dile getirdi

3.yargı paketi açılıyor

 

 

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, 3. Yargı Paketi ile 10 bin mahkumun serbest kalacağını duyurdu. 

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, 3. Yargı Paketi'yle getirilen adli kontrol sisteminden yaklaşık 10 bin kişinin faydalanmasını beklediklerini dile getirdi. Atalay, 10 bin civarında mahkum cezaevinden çıkacak" dedi.

 

"BASIN DAVALARININ HEPSİ ERTELENDİ"

 

Başbakan Yardımcısı Atalay, Ankara Sanayi Odası gündem toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını cevapladı. 3. Yargı Paketi'ne ilişkin soru üzerine Atalay, davaları haber yapan basın mensuplarını ilgilendiren 5 bin civarında dava açıldığını, 3. yargı paketiyle bunların hepsinin ertelendiğini söyledi.

 

Atalay, şöyle konuştu:

 

"Yeni bir şey işlenirse ancak devreye girecek. Yani bu davaları haber yapmaktan kaynaklanıyordu. Yürüyen davaları haber yapıyorsunuz, haber değil yargıyla ilgili ihlal anlamında algılanıyordu. Sonra biliyorsunuz adli kontrol sistemi geldi. Bu adli kontrol çok önemli. Bizim beklediğimiz, yaklaşık 10 bin kişi adli kontrolden faydalanacak. Cezaevinden çıkacak. Bir de yargı süreçlerinin hızlandırılması var. Yani davalar çok hızlandırılmış olacak. Şu anda 3. Yargı Paketi'miz henüz genişçe tartışılmış değil. Ama demokratikleşme anlamında önemli ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'yle ilgili boyutu var. Özellikle tutuklamanın zorlaştırılması ve bunun gibi konular, soruşturmaların olağanüstülüklerden çıkarılması ve normal zeminde yürümesi gibi. Biz doğrusu onu önemli görüyoruz"dedi.

Trabzon Bahçecik Kapalı Cezaevinden de tahliyeler sürüyor. Yüze yakın mahkum 3. yargı paketi çerçevesinde cezaevinden tahliye oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler