22 yıl sonra yeniden yürüdü

 Kayseri’de beyin cerrahi uzmanının yapmış olduğu ameliyatın ardından 22 yıl sonra yeniden yürümenin sevincini yaşayan 65 yaşındaki Meleha Kuzulu, “Daha önce gittiğim doktorlar ameliyat edersek masada kalırsın demişlerdi. Şimdi ise uçasım geliyor” dedi. A

22 yıl sonra yeniden yürüdü

 

Kayseri’de beyin cerrahi uzmanının yapmış olduğu ameliyatın ardından 22 yıl sonra yeniden yürümenin sevincini yaşayan 65 yaşındaki Meleha Kuzulu, “Daha önce gittiğim doktorlar ameliyat edersek masada kalırsın demişlerdi. Şimdi ise uçasım geliyor” dedi. 

Almanya’da 22 yıl önce bel kayması nedeniyle yürüyemeyen 65 yaşındaki Melaha Kuzulu, Avrupa Hastanesi’nde tedavi olduğu Beyin ve Sinir Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Özgen Aydıncak tarafından eski sağlığına kavuşturuldu. 22 yıl önce bayıldığını ve Almanya’daki klinikte 1 yıl tedavi gördüğünü söyleyen Kuzulu, “Doktor doktor gezdim, bana ‘bir şey yapamayız’ dediler. Doktoruma sonsuz minnettarım. Yürümeye başladım, çok güzel bir duygu, uçasım geliyor” dedi.

Almanya’da doktorların ameliyat etmekten çekindiğini ve ameliyat olduğu takdirde daha kötü olacağını söylediklerini anlatan Kuzulu, “Doktorlar bana, ‘Masada kalırsın’ dediler. Şimdi Allaha şükür iyiyim” şeklinde konuştu.

Melaha Kuzulu’yu ameliyat eden Beyin ve Sinir Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Özgen Aydıncak ise, “Meliha hanımın yaklaşık 22 yıldır yürüyememe şikayeti varmış. Bize geçen hafta başvurdu. 22 yıllık süreçte yurtdışında birçok hekime başvurmuş. Ama kendisine ameliyat olamayacağı, ameliyatın çok riskli olacağı söylenmiş. Bize de geçen hafta geldiğinde MR’ını çektirdik, muayenesini yaptık. Yapılan tetkikler neticesinde omuriliğinde ileri derecede kayma ve bel fıtığı olduğunu gördük. Kendisine ameliyat olması gerektiğini ilettik. Ameliyatın olumlu ve olumsuz yönlerini anlattık. Kendisi de ikna oldu. Bugün ameliyatımızın ikinci günü, 22 yıldır desteksiz bir şekilde rahat yürüyemeyen hastamız önceki ameliyatımızdan 12 saat sonra yürümeye başladı. Büyük oranda sıkıntıları geçti. Şuanda hiçbir ciddi problemimiz yok yarın da taburcu etmeyi düşünüyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık