Sağlık Bakanı Trabzon'da

Trabzon’da basına kapalı bir şekilde gerçekleşen ‘İl Sağlık Hizmetleri İzleme ve Değerlendirme’ toplantısına katılan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, toplantının ardından değerlendirmelerde bulundu. Bakan Müezzinoğlu, yaptığı açıklamada “Buradaki paydaşl

Sağlık Bakanı Trabzon'da
Trabzon’da basına kapalı bir şekilde gerçekleşen ‘İl Sağlık Hizmetleri İzleme ve Değerlendirme’ toplantısına katılan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, toplantının ardından değerlendirmelerde bulundu.
 
Bakan Müezzinoğlu, yaptığı açıklamada “Buradaki paydaşlarımız ile bizim saha gözlemcilerimizin ilçe ilçe, hastane ve Aile Sağlığı Merkezleri de dahil 10 gün süresince yaptığı çalışmaları değerlendirdiğimiz bir toplantı yaptık. Gerçekten aksayan yönlerimizin tespiti, hızla telafi etmemiz gereken alanların görülmesi, tedbirlerin alınması ve birde geleceğe ait Trabzon’un sağlık planlamasını değerlendirdik. Önümüzde bir ay içerisinde karar verilmesi gereken önemli bir konu var” diyen Bakan Müezzinoğlu, “Fatih Devlet Hastanesi’nin üzerine Trabzon’un sağlık geleceğini planlarken arzu ettiğimiz alanı metrekare olarak yeterli görmüyoruz. Daha geniş bir alan bulabilirsek onun üzerinde çalışma yapacağız. Daha geniş bir alanı önümüzdeki 1-1,5 ay içerisinde bulabilirsek projelerimizi onun üzerinde şekillendireceğiz. Temin edemezsek Fatih Devlet Hastanesi'nin üzerinden şekillendireceğiz” ifadelerini kullandı.
Bir basın mensubunun ‘Trabzon’daki bazı hastanelerin kapatılacağına dair iddiaların’ olduğu yönündeki sorusuna Bakan Müezzinoğlu, “Daha iyisini yapmadığımız, daha geliştirilebilir ve sürdürülebilirini yapmadığımız bir bakış açımız asla olmaz. Dolayısıyla biz vatandaşımıza daha iyi hizmet sunabilmek, daha gelişmiş hizmet sunabilmek, ileri teknolojileri en iyi şekilde ve koordineli sunabileceğimiz bir sistemin peşindeyiz. Dolayısıyla asla daha iyisini yapmadan mevcutların üzerinden bir tasarruf kullanmayız” diye konuştu.
 
Müezzinoğlu, Trabzon temaslarının ardından Rize'ye hareket etti. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel