Sadi Tekelioğlu: “Kendimi feda ederdim“

Trabzonspor Altyapı sorumlusu Sadi Tekelioğlu Haber61 TV’de Salı günleri ekrana gelen Kısa Pas programına konuk olarak önemli açıklamalarda bulundu.   Sadi Tekelioğlu şu ifadeleri kullandı;   TFF’DE MAAŞLI ÇALIŞANLARIN İŞGÜZERLIĞI   TFF’nin Trabzonspor’u

Sadi Tekelioğlu: “Kendimi feda ederdim“
Trabzonspor Altyapı sorumlusu Sadi Tekelioğlu Haber61 TV’de Salı günleri ekrana gelen Kısa Pas programına konuk olarak önemli açıklamalarda bulundu.

Sadi Tekelioğlu şu ifadeleri kullandı;

TFF’DE MAAŞLI ÇALIŞANLARIN İŞGÜZERLIĞI

TFF’nin Trabzonspor’u nasıl engelleyelim görüşünde olduğuna kesinlikle katılmıyorum. Bu durum orada çalışan maaşlı arkadaşların işgüzarlığı. Alınan kararı bildirdiler. Bizde başkana bildirdik. O da olur, gitsinler maç oynasınlar dedi. Çocukların orada kaybetmesi bizi üzdü. Orada Fenerbahçe’ye karşı mağlup olduk. Final oynayan Altınordu ve Fenerbahçe’yi ligde hem içerde hem dışarda mağlup etmiştik. Karar öncesinde çocuklar tatil havasındaydı. Bir daha yeniden motive olmakta zorlandık. Ligde 22 galibiyet aldık.  Ama bizim için çocuklar zaten şampiyon. Bütün kategorilerde yetenekli oyuncuları bulup çıkarmak ve A takıma kazandırmak bizim için çok önemli. 

SADİ TEKELİOĞLU’NUN AÇIKLAMALARINI TEKRAR İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN 

ÇOK TEKLİFLER GELDİ

Sadri Bey zamanında da gelirken çok teklifler vardı ama ben çok iyi düşüncelerle geldim. Benim Trabzonspor’la çalışmak ilk düşüncem. Ben genç oyuncularla çalışmayı çok seviyorum. Adam bir gün altyapıda çalışmamış çocukların durumu ile ilgili yorum yapıyor. Aynı şekilde A takımda da bir gün çalışmadan o potansiyeli bilmeden yorum yapıyor. Ben bütün kategorilerde çalıştım. Kalktılar Cardozo ile Muhammet Beşir’i karşılaştırdılar. Böyle bir şey olmaz. Korku yaşadığım tek konu herkesin bildiği Muhammet’in oyuna girdiği ve daha önceden yaşadığım bir travma nedeniyle bir korku oldu. O da sadece oyuncu için endişelendim. Türkiye’de oynanan futbolu iyi tartabilirsek bizim çocuklarımızın onlardan aşağı kalan bir yanı yok. 

GENÇFUTBOLCULARIN FORMASINA FUTBOLCU ADAYI YAZMAMIZ LAZIM

Uğurcan var kaleci Bayern Münih, Barcelona’da, Juventus’ta ve büyük takımlarda oynayan kalecilerin onun yaşındayken ki halinden farkı yok. Sadece onlar onu kaleci olarak görüyorlar. Ehliyet alacakların arabasına sürücü adayı yazıyor. Bizimde bu çocukların formasına futbolcu adayı yazmamız lazım. 18 yaşına yeni girmiş birine hiç araba kullanmamış birine al arabayı git desen süremez buda öyle. Bu çocukları yavaş yavaş hazırlamamız lazım. Hepsinin yeteneği var.

TRABZONSPOR’A GELDİĞİ DÖNEM

Marin altyapıdan bir oyuncuya sert bir müdahale yaptı. Aykut’ta ona sert tepki gösterdi. Bu olay yaşandı. Sonra Aykut’un kadro dışı bırakılması gündeme geldi. Ben olmaz bırakacaksak ikisini de bırakmamız lazım. Ne yapacağız dediler. Ben hallederim dedim ve ikisini de çağırdım konuştum. Barıştılar hallettik. Gittiğimde ben onlara bazılarınız beni tanır, bazılarınız duymuştur, bazılarınızın da aileleri tanır. Futbol oynuyorsanız futbolu takip eden birileri ailenizde vardır onlar beni tanır dedim. Onlarda beni çok çabuk sahiplendiler. Yeni gelen oyuncuları da futbolcular çok çabuk sahiplendiler. Normalde onu rakip olarak görürler ama bizde öyle olmadı. Topu attılar, sürekli pas verdiler, oynaması için çalıştılar. 70 günde çok güzel işler yaptık.

DEVAMI 2. SAYFADA

ERKAN ZENGİN SADECE UĞURLANMAZ OMUZLARADA ALINIR


Erkan Zengin çok değer verdiği bir oyuncu. Çocuk çok iyi oyuncu. Uğurladım onu. Şimdi geri döndü, oynayacak. İyi oynadığında göreceğiz neler olacak. Kulübün bütün istediklerini yaptı. Parasından vazgeçti. Böyle oyuncu sadece uğurlanmaz omuzlara alınır. 

OKAY, AYTAÇ, RAMAZAN TRABZONSPOR’UN GELECEĞİ

Okay’a bir özgüven vermeye çalıştık. Benim dönemimde takım biraz daha hedefliydi. Futbolcuları biliyorsunuz. Hedeften koptuktan sonra performansında düşüş olur. Okay, Aytaç, Ramazan bana göre iskelet kadroda olması gereken oyunculardır. Gördüğümüz kadarıyla 24-26 yaş aralığında futbolcuları olan ve bu futbolcuların maç oynama sayısı fazla olan takımlar hep başarılı olmuştur. Ramazan tekniği iyi bir oyuncu. Kendisi kendi potansiyelinin farkında değil. Teklifler vardı. Oynayacağı bir takıma gitmek istedi. Engelledik. Bekle oynayacaksın. A takıma gidip kalacaksın dedik. Sakladık. Çok da iyi olduk. 1997 ve 99 doğumlu grubun Trabzonspor’u şampiyon yapacağına inanıyorum. 

BEN KENDİMİ FEDA EDERDİM

Yılmaz Beyle ben direk irtibat kuruyordum. İstekli ve samimi olduğunu da inanıyorum. O süreç geldiğinde yeni bir yönetim var, yeni bir süreç var, be neden işgal edeyim. Ben Hami’yi beklemiyordum. Sürekli bir hocanın geleceğini düşünüyordum. Ben gittim Eskişehir maçından sonra söyledim. Biz Yılmaz Büyükaydın’la her şeyi konuştum. 16 maç var. Bu çok önemli bir süreç iyi değerlendirelim. Bir hoca bulun dedim. Ben bu sürecin yaşanacağını tahmin edemedim. Yoksa kendimi feda ederdim.  2 maçlık süreçte bende bütün kamuoyu da bizim devam etmeyeceğimi düşündük. Yaygın olan fikir buydu. İki maç kaldı, bu buradan gitmez düşüncesi olmasın istedim. O süreçte beni çok benimsediler. Sonraki süreçte kupa maçı Adanaspor maçında kalmamı istediler ama ben yönetimin önünü açmak ve Trabzonspor’un menfaatine olması için gitmek istedim. Bize güvendiler devam etmemi istediler. Yeni bir hoca gelecek. Şampiyonluğa oynayacak bir takım kurma düşüncesi vardı. Bu nedenle onların önünü açmak istediğim için ayrıldı.

HAFTA BAŞINDA HAFTASONU OYNANACAK MAÇIN 11’İ BELLİYDİ

Haminin beyanatını hiç üstüme alınmadım. Benim hocalığımı bilenler benden bahsederken hep öne çıkardıkları konu yaptırdığım antrenmanlardır. O nedenle ben hiç üstüme alınmadım. Ben geldiğim dönemde Şota döneminde çok hatalı gördüğüm şeyler vardı. Bir örnek verirsek bunu eleştirmek için söylemiyorum ama Şota döneminde Salı çarşambadan hafta sonu oynanacak maçın 11’i belliydi. Oraya geldiğinde yaşananları biraz örteceksin. Kendi yolunda devam edeceksin. Şota’ya göre doğru olabilir. 

1461 TRABZON’DAN BİR İKİ OYUNCU KAMPA GÖTÜRÜLEBİLİR

İlerleyen zamanda 1461 Trabzon’u altyapıdan gelen ve A Katımda görev alacak olan oyunculardan oluşacak hale getireceğiz. 1461 Trabzon’dan A Takıma bir iki oyuncu çıkabilir, kampa götürülebilir. Buradaki menfaat şahsi menfaat olmayacak. Buradan diğer takımlara transfer olayı olmayacak.

ERSUN HOCA EN İYİ HOCALARDAN

Bana göre Ersun hoca Türkiye’nin en iyi hocaları arasında bir ve ikinci sırada değişebilir Fatih Hocayla. Şenol Hoca’da bu kategoriye girdi. Ersun Hoca çalışarak bir şeyler yapmaya çalıştı. 

TRABZONSPOR'UN BENİM İÇİN VERECEĞİ KARAR ÖNCELİĞİMDİR

Bizde Özkan Hoca'dan beri gelen bir düzenimiz vardır. Mukavelemizin bitip bitmemesi önemli dğeil. Devam eden maçlarımız var. Biz burada bu süreçte bizim bir grubumuz var onlarla devam ederiz. Bu dönemde maaş gibi bir şey sözkonusu olmaz. Faaliyetler devam edene kadar görevdeyim. Bu süreçte ben söylerim benle ilgili kararı verin ve bana tebliğ edin. Teklif var. Altyapı teklifi de var. Trabzonspor altyapısından başka bir altyapıda çalışmayacağımı söyledim. Öncelikli olarak Trabzonspor'un kararını bekleyeceğim. Karar sonrasında kendi kararımı veririm. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor