Saadet Partisi’nden seçim ittifakına yeşil ışık

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydın, AK Parti veya başka bir partiyle seçim ittifakı yapabilecekleri sinyalini vererek, "Biz geçmişe değil bugüne bakarız. Attığımız adım uzattığımız el, bu ülkenin sorunlarını çözecek görünüyorsa o eli havad

Saadet Partisi’nden seçim ittifakına yeşil ışık

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydın, AK Parti veya başka bir partiyle seçim ittifakı yapabilecekleri sinyalini vererek, "Biz geçmişe değil bugüne bakarız. Attığımız adım uzattığımız el, bu ülkenin sorunlarını çözecek görünüyorsa o eli havada bırakmayız" dedi.

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydın, Saadet Partisi (SP) İstanbul İl Binası'nda 1 Kasım erken seçimlerinin startını vererek, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Basın açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Aydın, "Dünyanın hiçbir yerinde ucube bir baraj anlayışı yoktur. 100 kişiden 10 kişinin tercih etmiş olduğu anlayış, düşünce ve fikir parlamento da mahbes bulamayacaksa orada adaletten, hukuktan ve mantıktan söz etmek mümkün değildir. Ümit ve temenni ediyoruz ki, önümüzdeki süreçte parlamento yeniden teşekkül ettiğinde bu ucube baraj hususu bir düzene konulur" dedi.

Birol Aydın parti ittifakları sorusu hakkında, "Ülkemiz ve milletimiz için özellikle çok ağır bir süreçten geçtiğimiz bir dönemde, Saadet Partimizin Türkiye'nin normalleşmesine, önündeki badireleri atlamasına vesile olacak ülke ve millet menfaatine olacak ittifaklardan kaçınmadığımızı ve kaçınmayacağımızı bu seçime değil, bütün seçimlerde dile getirdik. İttifaklar ve koalisyonlar en güzel şeylerdir. Oturup anlaşamamak kötüdür. Beraber yol alamama iradesi ortaya koymak kötüdür. Bunu ortaya koyanlar ve koalisyon kurma becerisini gösteremeyenler ülkenin temel meselelerini de çözemezler. Ülkenin farklı yapıları ve anlayışlarıyla yol alma iradesini ortaya koyamayanların ülkenin ve millettin beklediği umudu yeşertmeleri de mümkün değildir. Biz tüm siyasi partilerle ülke ve millet menfaatine bir seçim ittifakı yaparız. Ne koalisyonlar ne de seçim ittifakları siyasi partilerin kendi ilkelerinden, duruşlarından feragat etme manasına gelmez. Dolayısıyla önümüzdeki süreçte yaşayıp göreceğiz. Biz Saadet Partisi İstanbul teşkilatları olarak Cuma, Cumartesi ve Pazar ilçelerimizde milletvekili aday yoklamalarımızı başlattık. 30 Ağustos'ta Genel Başkanımızın iştirakiyle seçim startımızı veriyoruz. SKM'leri oluşturup, sandık kurullarımıza seçim çalışmalarımızı tek başıma seçime giriyoruz inancı, bilinci ve sorumluluğunda yerine getiriyoruz. Ayrıca bir şey gelişirse biz bundan kaçınmayız" ifadelerini kullandı.

Herhangi bir siyasi parti ile görüşme yapıldığında bunun duyulacağını belirten Aydın, "Bununla ilgili somut bir adım yok" ifadesini kullandı.

"UZATTIĞIMIZ EL, BU ÜLKENİN SORUNLARINI ÇÖZECEK GÖRÜNÜYORSA O ELİ HAVADA BIRAKMAYIZ"

Aydın, seçim beyannamesi hakkında sorulan bir soruya ise, "Doğu ve Güneydoğu'da son 5-10 yıldır birtakım müspet adımlar atıldı. Ancak sonucu nereye varacağı belli olmayan bir süreç belki oy kaygısıyla belki başka dış etkenlerle yürütüldü, yürütülmeye çalışıyor. Şimdi de buzdolabına konuldu. Buna yönelik kaygılarımız daha önce hükümet çevrelerine de birebir görüşmelerde dile getirildi. Yani biz çok net bir şekilde üst düzey yetkililere, "Bu yürüttüğünüz süreç ya ülkeyi böler ya da büyük çatışmalara vesile olur. Süreci makul bir seviyede yürütmüyorsunuz" diyerek kaygılarımıza dile getirdik. Oradaki insanlarımızın ayrı bir dertleri var. Terör için ayrı bir parantez açarız. Bölge insanımızın talep ettiği bir takım temel hak ve özgürlükler açısından hususiyetleri ayrı değerlendiririz. Şu ikincisini asla pazarlık konusu yapmayız. Bir insanın doğuştan gelen haklarını pazarlık konusu yapmayız. Kim bunu pazarlık konusu yapıyorsa tarihe ve fıtrata aykırı bir iş yapıyor" şeklinde cevap verdi.

"AK Parti'den Saadet Partisi'ne katılma teklifi gelmesi durumunda ne yaparsınız?" sorusuna Aydın, "Ülkemizin sorunları var. Biz geçmişe değil bugüne bakarız. Attığımız adım uzattığımız el, bu ülkenin sorunlarını çözecek görünüyorsa o eli havada bırakmayız. Ancak bu el AK Parti, CHP ve ya MHP elidir fark etmez. Biz yeter ki, bugün bizim gördüğümüz ve milletimizin de hissettiği içinde bulunduğu cendereden çıksın ve çıkarılsın. Biz çözümleyiciyiz tıkayıcı değiliz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler