Rusya Türkiye’ye boş uçak gönderiyor

Türk Hava Kuvvetlerinin dün sınır ihlali yapan ve tüm uyarıları dikkate almayan Rusya Hava Kuvvetlerine ait Su-24 tipi savaş uçağını düşürmesinden sonra Rusya-Türkiye ilişkileri iyice gerildi. Türkiye'de Genelkurmay Başkanlığı'nın açıklamalarından sonra

Rusya Türkiye’ye boş uçak gönderiyor

Türk Hava Kuvvetlerinin dün sınır ihlali yapan ve tüm uyarıları dikkate almayan Rusya Hava Kuvvetlerine ait Su-24 tipi savaş uçağını düşürmesinden sonra Rusya-Türkiye ilişkileri iyice gerildi.

Türkiye'de Genelkurmay Başkanlığı'nın açıklamalarından sonra Rusya'dan da tepkiler gelmeye başladı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye'nin Suriye sınırında Rus uçağını düşürmesinin Moskova-Ankara ilişkileri için ciddi sonuçları olacağını belirterek "Uçağın düşürülmesi sırtımızdan bıçaklanmak gibi" dedi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov ise, vatandaşlarına ‘Türkiye'yi ziyaret etmeyin' tavsiyesinde bulundu.

NATO Avrupa Müttefik Kuvvetleri Yüksek Komutanlığı'ndan yapılan açıklamalarda ise Rusya'nın sınır ihlali noktasında vukuat listesinin çok kabarık olduğu vurgulanarak geçtiğimiz yıl Rus jetlerinin, Avrupa'daki pek çok ülkenin hava sahasını en az 150 defa ihlal ettiği açıklandı.

Gergin ortamda önlem amaçlı Rusya'nın Türkiye'de bulunan vatandaşlarını almak için boş bir uçak gönderdiği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler