"Rusya ABD’ye Diyarbakır misillemesi yapıyor"

Rusya'nın Suriye'ye yönelik düzenlediği hava operasyonlarını değerlendiren üst düzey askeri yetkili, bu operasyonların Diyarbakır hava üssünün ABD tarafından kullanılmasına karşı misilleme olduğunu söyledi.İhlas Haber Ajansı'na (İHA) değerlendirmede bulun

"Rusya ABD’ye Diyarbakır misillemesi yapıyor"

Rusya'nın Suriye'ye yönelik düzenlediği hava operasyonlarını değerlendiren üst düzey askeri yetkili, bu operasyonların Diyarbakır hava üssünün ABD tarafından kullanılmasına karşı misilleme olduğunu söyledi.

İhlas Haber Ajansı'na (İHA) değerlendirmede bulunan askeri yetkili, Rusya'nın Suriye'ye düzenlediği hava operasyonlarının arkasında Diyarbakır hava üssünün kullanılmasına misilleme olduğunu değerlendirdiklerini kaydetti. NATO'nun uçaklardan sonra bölgeye asker de konuşlandırdığını belirten askeri yetkili, özellikle Rus uçaklarının Suriye üzerinden Türk savaş uçaklarını taciz etmesinin ardından yaşanabilecek her türlü saldırıya karşılık tedbir alındığını dile getirdi. Türkiye'nin sınır boyunda hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürdüğünü de belirten askeri yetkili, Suriye'den gelecek muhtemel hava tehditlerinin hava savunma sistemleri ile önlemenin hedeflendiğini; ayrıca sınır bölgesine takviye olarak hava savunma sistemi kurmak için çalışmaların da sürdürüldüğünü ifade etti. Askeri yetkili sınırda yaşanacak olan olası ihlallerin önceden belirlenmesi için Havada Erken Kontrol ve İhbar uçaklarının sınır hattında görev yaptığını da söyledi.

"DİYARBAKIR HAVA ÜSSÜNÜN KULLANILMASI RUSYA'YI RAHATSIZ ETTİ"

Üst düzey askeri yetkili, Amerika Birleşik Devletleri'nin Ortadoğu'ya bakan en büyük hava üssü olan Diyarbakır'ı kullanmasının Rusya'yı rahatsız ettiğini de söyledi. Yetkili, Rusya'nın bu rahatsızlığını Suriye'nin yanında olduğunu gösterip Esed'e karşı savaşanları bombalamasıyla gösterdiğini dile getirdi. Askeri yetkili, bu hareketiyle Suriye'nin yanında olduğunu gösteren Rusya'nın aynı zamanda güç gösterisi de yaptığını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem