Ruslar Gümüşhaneli hemşehrimizi öldürdü

Almanya'nın Bielefeld kenti yakınlarında bulunan Löhne kasabasında yaşayan Gümüşhaneli hemşehrimiz Harun Aydurmuş, 5 Rus tarafından dövülerek öldürüldü.Löhne kasabası ve çevresinde yaşayan Türkleri yasa boğan olay, geçen perşembe günü meydana geldi. Komşu

Ruslar Gümüşhaneli hemşehrimizi öldürdü

Almanya'nın Bielefeld kenti yakınlarında bulunan Löhne kasabasında yaşayan Gümüşhaneli hemşehrimiz Harun Aydurmuş, 5 Rus tarafından dövülerek öldürüldü.

Löhne kasabası ve çevresinde yaşayan Türkleri yasa boğan olay, geçen perşembe günü meydana geldi. Komşularından edilen bilgiye göre, Gümüşhane nüfusuna kayıtlı olan 48 yaşında ki Harun Aydurmuş, otomobili ile kızını Löhne tren istasyonuna bırakıp eve dönüşünde, yaşları 20-30 yaş arası olduğu tahmin edilen 5 Rus vatandaşı tarafından aracı durdurulmak istendi.

SOPA İLE DARP ETTİLER

Aracına tekme atan saldırganları uyarmak için otomobilinden çıkan Harun Aydurmuş'a, aralarında alkollü olanların da bulunduğu 5 Rus saldırdı. Saldırganların sopa ile darp ettikleri Harun Aydurmuş, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Aldığı darbelerle kafatası parçalanan Harun Aydurmuş, doktorların müdahalelerine rağmen hastanede yaşamını yitirdi.

4 kişi tekrar karakola çağrıldı

Olayın ardından Harun Aydurmuş'a saldıran 5 Rus vatandaşından birini gözaltına alıp diğer 4 kişiyi serbest bırakan Alman polisinin, bugün serbest bıraktığı 4 kişiyi de tekrar karakola çağırdığı öğrenildi. Bielefeld savcılığı, olayla ilgili geniş bir soruşturma başlatırken, suçluların tutuklanabilmesi ve gereken cezaya çarptırılması için Aydurmuş ailesinin de bir avukat tutarak konuyu mahkemeye taşımak istediği öğrenildi.

Çevresinde çok seviliyordu

Acı ölümüyle başta Löhne kasabası olmak üzere bölgede yaşayan Türkleri yasa boğan Harun Aydurmuş, Yasime Aydurmuş Kaptan evli ve 6 çocuk babasıydı. Çevresiyle iyi ilişkileri olduğu ve yardım sever olduğu öğrenilen Harun Aydurmus, futbol oynayan oğlu Kerem'in yanısıra Türk spor kulüplerine destekleriyle tanınıyordu. Şeker hastası olduğu ve iki yıl önce de kalp krizi geçirdiği öğrenilen Harun Aydurmuş için yarın (Salı), Löhne kasabasında bulunan DİTİB Hacı Bayram Cami'nde cenaze töreni düzenlenecek. Cenaze namazının ardından Harun Aydurmuş'un naaşı, aynı kasaba bulunan Müslüman mezarlığında toprağa verileceği belirtildi 


 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya