Rus uçağının düşürülmesiyle ilgili konuştu

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında kurulan 64. hükümette Avrupa Birliği Bakanlığına getirilen Volkan Bozkır görevi Beril Dedeoğlu'ndan devraldı.Bozkır, "Hem Rusya Federasyonu hem Türkiye Cumhuriyeti bu ilişkilerin daha iyiye gitmesi için çaba sarf ede

Rus uçağının düşürülmesiyle ilgili konuştu

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında kurulan 64. hükümette Avrupa Birliği Bakanlığına getirilen Volkan Bozkır görevi Beril Dedeoğlu'ndan devraldı.

Bozkır, "Hem Rusya Federasyonu hem Türkiye Cumhuriyeti bu ilişkilerin daha iyiye gitmesi için çaba sarf edeceklerinden eminim. Bu sorunun bir an önce giderilmesi ve ilişkilerimiz bundan kaynaklanarak etkilenecek olmamasını diliyorum" dedi.

Avrupa Birliği Bakanlığında devir teslim töreni yapıldı. Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır, bakanlığa dördüncü gelişi olduğunu hatırlatarak, bakanlığa gelmenin kendisi için onur ve gurur verici olduğunu söyledi. Bozkır, Dedeoğlu'nun söylediği gibi yoğun bir dönemin yaşandığına dikkat çekerek, "Avrupa Birliği ile Türkiye ilişkilerinde paradigma da değişmiştir ve Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliği stratejik hedefi olmuştur. Türkiye iyi olmak için üzerine düşen görevi, bütün vecibeleri yerine getirmek için yıllarca yoğun çaba sarf etmiştir. Ancak son dönemde Avrupa Birliği bakımından belki de hazmedememenin verdiği sorunlardan dolayı arzu ettiğimiz fasılların açılması, ilişkiler olsun arzu ettiğimiz şekilde yürütememiştir. Ancak paradigma değiştiği için kartların yeniden dağıtılıp tekrar bir zemine oturtulması vardır diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin pazar günü Avrupa Birliği ile bir araya geleceğini hatırlatan Bakan Bozkır, Avrupa Birliği ile birbirini daha iyi anlayan iki ortak olmak istediklerini kaydetti. Bozkır, Rus uçağının düşürülmesiyle ilgili olarak, "Görevi henüz devralmış bir Avrupa Birliği Bakanı olarak yetkililerin açıklamalarını beklememiz gerektiğini düşünüyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Dışişleri Bakanımız, bütün yetkililer bu konuya teksif olmuş vaziyetteler. Sanıyorum ki, ilerleyen saatlerde, günlerde gerekli açıklamalar yapılacaktır. Rusya Federasyonu önemli bir komşumuzdur ve iki ülkenin 300 yıllık tarihinde en önemli ilişkilerinde en iyi ilişkilere sahip olduğu dönemi yaşıyoruz. Hem Rusya Federasyonu hem Türkiye Cumhuriyeti bu ilişkilerin daha iyiye gitmesi için çaba sarf edeceklerinden eminim. Bu sorunun bir an önce giderilmesi ve ilişkilerimiz bundan kaynaklanarak etkilenecek olmamasını diliyorum" ifadesini kullandı.

Dedeoğlu da, yoğun bir dönem yaşadıklarını belirterek, Avrupa Birliği Türkiye ilişkilerinin hızlandığını söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset