Rizespor'da hedef mutlak 3 puan

Spor Toto Süper Lig’in 30. haftasında Rize’de karşılaşacak olan Çaykur Rizespor ve Torku Konyaspor maçıyla birlikte iki takım lig tarihinde 24. kez karşı karşıya gelecek.Ligde kümede kalma mücadelesi veren Çaykur Rizespor, mutlak puana ihtiyacı olan Torku

Rizespor'da hedef mutlak 3 puan

Spor Toto Süper Lig’in 30. haftasında Rize’de karşılaşacak olan Çaykur Rizespor ve Torku Konyaspor maçıyla birlikte iki takım lig tarihinde 24. kez karşı karşıya gelecek.

Ligde kümede kalma mücadelesi veren Çaykur Rizespor, mutlak puana ihtiyacı olan Torku Konyaspor ile Spor Toto Süper Lig'de Pazar günü karşılaşırken, yapacakları maçla birlikte lig tarihinde 24. kez karşı karşıya gelecekler.

İki takım arasında 1988-89 sezonunda başlayan rekabette, geride kalan 23 maçta yeşil-mavili takım rakibine 8 maçta üstünlük kurarken, yeşil-beyazlı Konya takımı ise 7 maçta rakibini yenmeyi başardı. 8 maç ise berabere sonuçlandı.

ATILAN GOLLERDE EŞİTLİK VAR

Çaykur Rizespor'un, oynanan 23 maçta toplam 28 golüne, Konyaspor ekibi de 28 golle cevap verdi. İki ekip geçen sezon PTT 1. Lig’den Süper Lig’e yükselmişti. O sezon oynanan müsabakalarda Çaykur Rizespor evinde 2-0 yendiği rakibini, deplasmanda da 3-1 yenmeyi başarmıştı. Öte yandan ligin ilk devresinde Konya’da oynanan maçı ev sahibi takım 2-1’lik skorla kazanarak üç puanı hanesine yazdırdı.

EVİNDE 13 MAÇTA 1 KEZ KAZANDI

Karadeniz temsilcisi Çaykur Rizespor’un evinde oynadığı son 13 maçta sadece 1 galibiyeti bulunurken, Konyaspor ise son 13 maçta deplasmanda iki galibiyeti bulunuyor.

HAKEM BÜLENT YILDIRIM

Rize Yeni Şehir Stadı'nda yarın saat 13.30’da başlayacak maçı hakem Bülent Yıldırım yönetecek. Yıldırım, en son Çaykur Rizespor’un Gaziantep’i 5-1 yendiği maçı yönetmişti. Konyaspor’un ise evinde 3-0 kazandığı Sivas maçında düdük çalmıştı. Çaykur Rizespor’da Ahmet Görkem, Liban Abdi ve Sercan sakatlıkları dolayısıyla kadroda yer almazken, Konya ekibinde Ergün sakatlığı yüzünden, Hasan Kabze ise cezalı olduğu için bu maçta görev alamayacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler