Rize'de ÇAYKUR için kura çekimi başladı

ÇAYKUR’a mevsimlik işçi olarak başvuran 16 bin kişi içerisinden alınacak bin 652 kişi için kura çekimi bugün başladı.ÇAYKUR mevsimlik yükleme işçisi olarak bin 652 kişiyi istihdam edeceğini duyurmuştu. Bin 652 işçi için İŞKUR Rize İl Müdürlüğü'ne 16 bin c

Rize'de ÇAYKUR için kura çekimi başladı

ÇAYKUR’a mevsimlik işçi olarak başvuran 16 bin kişi içerisinden alınacak bin 652 kişi için kura çekimi bugün başladı.

ÇAYKUR mevsimlik yükleme işçisi olarak bin 652 kişiyi istihdam edeceğini duyurmuştu. Bin 652 işçi için İŞKUR Rize İl Müdürlüğü'ne 16 bin civarında başvuru gerçekleşti.

Yaklaşık 16 bin kişi içerisinden işe alınacak bin 652 kişinin belirlenmesi için bugün Rize Kapalı Spor Salonu’nda noter huzurunda kura çekimi gerçekleştirildi.

ÇAYKUR tarafından düzenlenen kura çekimini iş başvurusunda bulunan yaklaşık 5 bin kişi takip etti. Salon tamamen dolarken, birçok işçi adayı salona giremedi. Kura çekimi sırasında zaman zaman itirazlar ve gerginlikler yaşandı.

Noter tarafından yapılan kura çekiminde herhangi bir şüpheye mahal vermemek için kura taşları önce yere serildi. Daha sonra her iki yüzü adaylara gösterilerek torbaya konuldu. İşçi adaylarından 2 kişi işçileri temsilen çekilişi yakından takip etti. Gergin geçen kura çekimi sırasında küçük bir kaza yaşandı. Torbayı elinde tutan noter ikinci taşı çekerken poşeti düşürdü ve taşlar yere serildi. Taşlar yeniden torbaya konularak kura çekimine devam edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler