Rize'de çay eksperine saldırı

 Çaykur adına eshafına uygun olmayan yaş çayı satın almak istemeyen Üniversite mezunu Çay Eksperi, üreticilerin saldırısına uğradı. Edinilen bilgiye göre olay Rize’nin Kömürcüler Köyü’nde Çaykur’a ait çay alım yerinde meydana geldi. Olayla Z.A isimli baya

Rize'de çay eksperine saldırı

 Çaykur adına eshafına uygun olmayan yaş çayı satın almak istemeyen Üniversite mezunu Çay Eksperi, üreticilerin saldırısına uğradı. 

Edinilen bilgiye göre olay Rize’nin Kömürcüler Köyü’nde Çaykur’a ait çay alım yerinde meydana geldi. Olayla Z.A isimli bayan üretici Çaykur ile üreticiler arasında yapılan sözleşmeye aykırı olarak yüzde kalite sınırlamasının üzerinde olan eshafına uygun olmayan yaş çayını satmak istedi. Alım yeri eksperi E.C Çaykur Genel Müdürlüğü tarafından kendilerine verilen emirler doğrultusunda çayı alamayacağını belirtince üretici ve eksper arasında tartışma yaşandı. Eksper E.C’nin ifadesine göre Z.A isimli bayan üretici ile oğlu M.A kendisine saldırdı. Eksper E.C olay yerine jandarma çağırıp tutanak tutturarak anne oğuldan şikayetçi oldu.

Çay Eksperleri Platformu Başkanı Selçuk Er konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Son zamanlarda üreticiler yaş çaylarını Gürcü işçileri toplatmaktadır. Çay toplama noktasında eğitimsiz olan bu işçiler yaş çay kalitesini bir hayli bozmuştur. Genel Müdürlüğümüzün almış olduğu kaliteli üretim politikası kapsamında yaş çay alımlarında uygulanan yüzde 10’luk kalite kaybı toleransı 2011 yılından itibaren yüzde 7’ye düşürüldü. Haklı olarak Genel Müdürlüğümüz tarafından çay eksperlerine kaliteli alım noktasında sıkı bir denetim uygulanmaktadır. Bu nedenle eksperlerimiz hassas davrandıkları için zaman zaman üreticiler ile karşı karşıya geliyorlar. Eksperlerime yönelik saldırılan bu nedenle arttı. Bir çok arkadaşımız benzer şekilde saldırıya uğradı. Biz görevini en iyi şekilde yapmaya çalışırken arkadaşlarımıza bu şekilde saldırılmasını kınıyoruz. Bunun yanında olması gereken kaliteli alım konusunda eksperler ile üreticileri karşı karşıya getirmeyecek diğer etkelerin göz önüne alınarak bu yönde yeni tedbirler geliştirilmesini istiyoruz. Bunlardan bir tanesi üreticilerin kaliteli hasat konusunda eğitilmesidir” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler