Rengi tartışılan elbiseye birde böyle bakın

Bu elbise ne renk tartışması bütün dünyayı sardı. Elbise inanılmaz bir şöhrete sahip oldu 'Mavi-siyah' mı yoksa 'beyaz-altın' mı tartışmaları günlerdir kesilmedi Elbise hakkındaki 'renk illüzyonu' tartışmaları sürerken, Güney Afrika'da elbise  inanılmaz b

Rengi tartışılan elbiseye birde böyle bakın

Bu elbise ne renk tartışması bütün dünyayı sardı. Elbise inanılmaz bir şöhrete sahip oldu 'Mavi-siyah' mı yoksa 'beyaz-altın' mı tartışmaları günlerdir kesilmedi Elbise hakkındaki 'renk illüzyonu' tartışmaları sürerken, Güney Afrika'da elbise  inanılmaz bir projeye konu oldu.

Güney Afrika'da Kurtuluş Ordusu tarafından sosyal bir proje olarak başlatılan kampanyada, söz konusu elbise, vücudunda moruklar ve çürükler bulunan bir kadına giydirilerek, "aile içi şiddet" konusunda güçlü bir mesajın yer aldı bir sosyal mesajın yayılması için vasıta oldu.

İşte söz konusu kampanyanın afişi:

bu-elbise-ne-renk.jpg

Bu fotoğraf altı kadından birinin cinsel istismar ve şiddet mağduru olduğu Güney Afrika'da kadınların uğradığı şiddete dikkat çekmek için hazırlandı. 

"MAVİYİ VE SİYAHI GÖRMEK BU KADAR ZOR MU?"

Fotoğrafın sağ üst kısmında 'Mavi ve iyahı görmek neden bu kadar zor' sloganıyla elbiseyi taşıyan kadının vücudundaki 'morluk ve siyahlıklara' dönüşen şiddet izlerine dikkat çekildi.

Kurtuluş Ordusu sözcüsü kampanyaya ilişkin şunları söyledi : 

"SUÇUN GERÇEK ETKİSİNİ İNSANLARA GÖSTERMEK İÇİN..."

Kadın-erkek herkes, çocuklar her gün aile içi şiddetin yıkıcı etkilerini görüyor... Dört kadından birinin aile içi şiddet mağduru olduğunu biliyoruz. Bu kampanyayı yaymak, birden bire inanılmaz bir üne kavuşan bu elbiseyi kullanarak dikkat çekmek için kullandık. Bu resim bu suçun gerçek etkisini görmek için insanlara yardımcı olur umarım..."

BU ELBİSE NASIL YAYILMIŞTI?

'Swiked' adlı 21 yaşındaki İskoç şarkıcı Caitlin McNeill tarafından Tumblr'da yayınlanan ve sosyal medyada kıyameti koparan elbise fotoğrafı dünyayı 'hangi renk olduğu konusunda' resmen ikiye bölmüştü. 

elbise.jpg

İŞTE O FOTOĞRAFIN GERÇEK HİKAYESİ

 McNeill dünyayı ikiye bölen tartışmaya neden olan fotoğrafın hikâyesini ise şöyle anlattı:

"İki yakın arkadaşım evlenirken gelinin annesi fotoğrafı çekip kızına gönderdi. Arkakadaşım da elbiseyi nişanlısına gösterdi ve rengiyle ilgili anlaşmazlığa düştüler. Bütün arkadaşlarımız da ihtilafa düştü."

Sonra McNeil yetenek avcısı Sarah Weichel'a atfedilen Tumblr sayfasından fotoğrafı paylaşınca da sosyal medya yıkıldı.

Bir diğer internet sitesi ise elbisenin satıldığı mağazanın internet sitesinde bu modelin 'beyaz ve altın rengi' modelinin hiç olmadığını, üretici firmayı telefonla arayarak bunu teyid ettiklerini belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem