Pratik lezzetli iftar menüsü! Ramazan 2015

Farklı lezzetli ekonomik ve boğazınıza göre bir iftar menüsü hazırlamak istiyorsanız doğru adrestesiniz. İşte ayrıntılar... Ramazan ayının 12. gününe özel yemek tarifleri Mynet.com'da. Dolu dolu bir ramazan sofrası hazırlamak istiyorsanız iftar menülerine

Pratik lezzetli iftar menüsü! Ramazan 2015

Farklı lezzetli ekonomik ve boğazınıza göre bir iftar menüsü hazırlamak istiyorsanız doğru adrestesiniz. İşte ayrıntılar...

 Ramazan ayının 12. gününe özel yemek tarifleri Mynet.com'da. Dolu dolu bir ramazan sofrası hazırlamak istiyorsanız iftar menülerine mutlaka göz atmalısınız. Sizi ne pişirsem? derdinden kurtarabilecek ekonomik iftar menüleri ve yemek tariflerini sizler için hazırladık. Sofralarınızın çeşitlendiği değişik yemek tariflerini Ramazan boyunca haberimizden takip edebilirsiniz.

Kremalı mantar çorba

1 paket mantar, 2 çorba kaşığı tereyağı, 2 çorba kaşığı un, 1 çay bardağı krema, su, tuz. ÜZERİ İÇİN: maydanoz.

Mantarları doğruyoruz ve tencereye alıyoruz. Tereyağıyla kavuruyoruz. Unun ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Soğuk su dökerek topaklanmay

Sıcak su ile kıvamını açıyoruz, pişmeye bırakıyoruz. Kaynayınca tuzunu atıyoruz ve 1-2 dakika daha kaynatıp altını kapatıp servis ediyoruz.

Soslu köfte

350 gr. dana kıyması, 2 dilim ince çekilmiş bayat ekmek, 1 adet küçük boy yumurta, 1 adet orta boy kuru soğan, 1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı kimyon, Tuz. Üzeri için Malzemeler: 3 adet iri doğranmış domates, 2 adet iri doğranmış soğan, 4 adet iri doğranmış sivri biber, 3 diş ince doğranmış sarımsak, 2 yemek kaşığı sıvıyağı, Tuz, Karabiber

Köfte harcı için kuru soğan ve ekmekleri ayrı ayrı rondodan geçirin. Ardından bütün malzemeleri bir kâseye koyup güzelce yoğurun. Yoğurdunuz kıymadan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzda yuvarlayarak bastırıp şekil verin. Hazırladığınız köfteleri kızgın bir tavada önlü arkalı pişirip bir tabağa alın. Aynı tavaya yağ ekleyip önce iri doğradığınız soğanları ve biberleri koyup sotelemeye başlayın. Sebzeler yumuşadığında sarımsağı ekleyin, bir tur çevirip iri doğranmış domatesleri ekleyin. Domates kendini tamamen bırakmadan tuz karabiber ekleyip köfteleri tavanın içine alın, 200 derecelik fırında 1-15 dakika daha pişirin.

bugun-iftarda-ne-yapsam--en-guzel-iftar-yemekleri--kolay-pratik-hizli-2015.jpeg

Domatesli pilav

3 su b. pirinç, 2 domates, 2 çorba k. salça, 1 çorba k. tereyağı, sıvıyağ, tuz, su.

Pirinci iyice yıkıyoruz ve süzüyoruz. Pilav tenceresine az sıvıyağ dökerek pirinci kavuruyoruz. Tereyağını veriyoruz. Domatesleri soyuyoruz ve küçük küçük doğruyoruz. Tencereye salçayı ve domatesi ilave ederek karıştırıyoruz. Karışımın üzerine üstünü geçecek kadar sıcak su ilave ediyoruz. Tuzunu atıyoruz ve kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz.

Sütlü revani

6 yumurta, 1 su bardağı şeker, 2 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu. Şerbeti için: 1 litre süt, 1 su bardağı şeker, 1 su bardağı su, 1 vanilya.

Yumurtalar ve şeker 5 dakika cırpılır.Sonra içine un, kabartma tozu ilave edilir. İyice karıştırıp yağlı tavaya dökülür ve 180 derecede pişirilir (rengi açık kahverengi olur). Pişirdikten sonra soğumaya brakılır ve soğuduktan sonra kesilir. 1 litre sütü kaynatın. Kaynamaya ayrı bir kaba suyu ve şekeri koyun (6 dakika). Ateşten indirdikten sonra 2 paket vanilya ile süte ekleyin.Şerbet soğuduktan sonra soğuk revaniyi ıslatın.Afiyet olsun.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık