Rıza Sarraf hakkında FLAŞ KARAR!

Beykoz Kanlıca'daki yalısında "imar kanununa aykırı tadilat yaptığı" iddiasıyla hakkında açılan davaya mazeretsiz şekilde katılmayan Rıza Sarraf hakkında duruşmaya zorla getirilme kararı verildi. Beykoz Kanlıca'daki yalılarında, Kültür ve Tabiat Varlıklar

Rıza Sarraf hakkında FLAŞ KARAR!

Beykoz Kanlıca'daki yalısında "imar kanununa aykırı tadilat yaptığı" iddiasıyla hakkında açılan davaya mazeretsiz şekilde katılmayan Rıza Sarraf hakkında duruşmaya zorla getirilme kararı verildi.

Beykoz Kanlıca'daki yalılarında, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na aykırı tadilat yaptırdığı iddiasıyla iş adamı Rıza Sarraf, eşi Ebru Gündeş Sarraf ve bu işleri yaptığı belirtilen Hakkı Süha Gökdemir'in 3'er yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı. Beykoz 1. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanıklar Rıza Sarraf ve eşi Ebru Gündeş katılmadı. Çifti avukatları temsil ederken diğer sanık Hakkı Süha Gökdemir, şikayetçiler İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin CHP'li üyesi Hüseyin Sağ ve CHP İstanbul İl Sekreteri Hakkı Sağlam duruşmada hazır bulundu.

"VEKALETNAMEYİ EBRU GÜNDEŞ VERDİ ANCAK KONUŞMALARI RIZA SARRAF İLE YAPTIM"

Duruşmada savunmasını yapan sanık Gökdemir, Rıza Sarraf'ın yalıları satın aldıktan sonra kendisinden tadilat yapılmasını istediğini ifade etti. İnşaat mühendisi olduğu için 116 ada 5 parsel için izin alabileceğini Sarraf'a söylediğini belirten Gökdemir, "Bana vekaletnameyi Ebru Gündeş verdi ancak konuşmaları Rıza Sarraf ile yaptım. Boğaziçi İmar Müdürlüğüne müracaat ettim ve izin aldım. İzin aldıktan sonra basit onarım için 4 ay süre verdiler. Bu sürede basit onarım yapıldı. Bu sırada ben yalının içinde bulunmadım. Bu işi yapan kişiler taşerondur. Bunları tanımıyorum ve herhangi bir bağlantım yoktur" diye konuştu.

"SUÇA KONU YER, TÜRKİYE'NİN VE DÜNYANIN GÖZ BEBEĞİ OLAN İSTANBUL BOĞAZI'DIR"

Söz alan şikayetçi Hakkı Sağlam ise sanıkların İmar Kanunu'na aykırı yapı inşa ettiklerini savunarak, "Suça konu yer, Türkiye'nin ve dünyanın göz bebeği olan İstanbul Boğazı'dır. Burası bize önemli bir miras olarak kalmıştır. Sanıklar, bilerek ve isteyerek bu suçu işlemişlerdir. Tarihi esere zarar vermişlerdir. Bu zararın giderilmesini, sanıkların da cezalandırılmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

"RIZA SARRAF'A ZORLA GETİRME KARARI"

İfadelerin ardından ara kararını açıklayan mahkeme, usulüne uygun çağrı kağıdına rağmen geçerli bir mazeret bildirmeden duruşmaya gelmeyen sanık Rıza Sarraf'ın, bir sonraki celse zorla getirilmesine karar verdi. Sanık Ebru Gündeş Sarraf'a duruşma gününü bildiren davetiye çıkarılmasına karar veren mahkeme, bir sonraki celse mazeret bildirmeden gelmemesi halinde zorla getirileceği ihtarının çağrı kağıdına yazılmasına hükmetti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Müdürlüğünden de yalıların eski haline getirilip getirilmediği hususunda bilgi isteyen mahkeme, duruşmayı erteledi.

3 "ER YILA KADAR HAPİSLERİ İSTENİYOR

Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Rıza Sarraf ilE eşi Ebru Gündeş Sarraf'ın Beykoz Kanlıca Mahallesi 23 pafta 116 ada 4-5 parselde bulunan yalılarda, yapıya geçiş için bina boyunca asansör yapıldığı, ayrıca bina cephesinde doluluk ve boşluk oranlarının değiştirildiği ifade edilmişti.

İddianamede, şüpheliler Rıza Sarraf, eşi Ebru Gündeş Sarraf ve tadilat işlemlerini yaptığı belirlenen Hakkı Süha Gökdemir'in "2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na aykırılık" suçundan 6'şar aydan 3'er yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler