Prematüreler için eylem planı

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye'de son 5 yılın bebek ölüm nedenlerinde yüzde 27.7 ile prematüreliğin ilk sırada yer aldığını belirterek, prematüreliğe bağlı ölümler ve sakatlıkların önlenmesi amacıyla eylem planı hazırlandığını bildirdi. Müezzin

Prematüreler için eylem planı
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye'de son 5 yılın bebek ölüm nedenlerinde yüzde 27.7 ile prematüreliğin ilk sırada yer aldığını belirterek, prematüreliğe bağlı ölümler ve sakatlıkların önlenmesi amacıyla eylem planı hazırlandığını bildirdi.
 
Müezzinoğlu, MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri'nin yazılı soru önergesine verdiği yanıtta, Türkiye'de prematüre bebek doğumlarına ilişkin bilgi aktardı.
 
Prematüre doğumların ve bu tür doğumlar sırasındaki ölümlerin en alt seviyeye çekilmesi için kadın ve üreme sağlığı ile ergen sağlığı konularında çeşitli projeler yürütüldüğünü ifade eden Müezzinoğlu, "Ülkemizde prematüreliğe bağlı ölümler ve sakatlıkların önlenmesi amacıyla bir eylem planı hazırlamak için çalışmalar başlatılmış olup, erken doğum eyleminde antenatal steroid uygulaması ve prematüre bebeğin bakımı ve izlenmesi ile ilgili çalışmalar devam etmektedir" değerlendirmesinde bulundu.
 
Dünya Sağlık Örgütü tarafından 2012 yılında yayınlanan Erken Doğum Hakkında Küresel Eylem Raporu'nda Türkiye'nin 2010 yılı canlı doğum sayısının 1 milyon 298 bin 300, prematüre doğum oranın ise yüzde 11.97 olarak belirtildiğini kaydeden Müezzinoğlu, "2010 yılında 155 bin 400 prematüre bebek doğmuş, bu bebeklerin yüzde 4.8'i ise kaybedilmiştir. Ülkemiz son 5 yılın bebek ölüm nedenlerine bakıldığında da yüzde 27.7 ile prematürelik ilk sırada yer almaktadır" bilgisini aktardı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler