Poyraz bebek mavi ışıktan kurtuldu

Yakalandığı "mavi ışık" hastalığı nedeniyle günde 10-12 saat arasında ışık tedavisi gören 10 aylık Poyraz bebek, babasından yapılan karaciğer nakliyle sağlığına kavuştu.Antalya'da 3 günlükken yakalandığı "mavi ışık" hastalığına karşı yaşam mücadelesi vere

Poyraz bebek mavi ışıktan kurtuldu

Yakalandığı "mavi ışık" hastalığı nedeniyle günde 10-12 saat arasında ışık tedavisi gören 10 aylık Poyraz bebek, babasından yapılan karaciğer nakliyle sağlığına kavuştu.

Antalya'da 3 günlükken yakalandığı "mavi ışık" hastalığına karşı yaşam mücadelesi veren Poyraz bebek, tedavisi için İstanbul'a getirilmişti. Dün İstanbul'da özel bir hastanede gerçekleştirilen ameliyatla baba Servet Ergün'ün karaciğerinden alınan küçük bir parça Poyraz bebeğe nakledilmişti. Yaklaşık 7 saatlik bir ameliyatın ardından babasından nakledilen karaciğer parçasıyla poyraz bebek, artık mavi ışık altında durmak zorunda kalmayacak.

"1-2 GÜNE KADAR YOĞUN BAKIMDAN ÇIKAR"

Şu an yoğun bakımda tedavi altında olan Poyraz bebeğin ameliyatı ile ilgili bilgi veren Memorial Şişli Organ Nakli Merkezi Başkanı Prof. Dr. Koray Acarlı, ameliyatın 7 saat sürdüğünü belirterek, "Babasından aldığımız bir karaciğer parçası ile Poyraz'ın karaciğerini değiştirdik. Poyraz'ın doğuştan bir hastalığı var. Vücut biriktiğinde sarılık olarak ortaya çıkan maddeyi atamıyor. Bu nedenle de çocuk foto terapi dediğimiz ışın tedavisi ile bu maddeyi kanda azaltmaya çalışıyordu. Dün bu ameliyatı gerçekleştirdik. Her ameliyatta olduğu gibi ilk saatler, ilk 24 saat kritik. Karaciğer naklinde bu daha da ön planda. Bu geceyi gayet iyi geçirdiğimizi, çocuğun gayet rahat olduğunu ve annesin bugün yüzünün mutlu olduğunu, çocuğunun "ilk defa bu kadar rengi açılmış" diyerek ifade etti. Yeni Karaciğer süratle artık birikmekten alıkoyacak, onu işleyip vücuttan atabilecek. Poyraz da normal akranlarının sağlığına kavuşacak. 1-2 güne kadar yoğun bakımdan çıkar. Daha erken taburcu ettiklerimiz olur ama iki hafta karaciğer nakilli bir hastanın taburcu olması için gerekli bir süre" şeklinde konuştu.

"ÇOK MUTLUYUM"

Oğlunu biraz önce yoğun bakımda gördüğünü ve çok iyi olduğunu söyleyen anne Zeliha Ergün, "Çok mutluyum, çok sevinçliyim. 9-10 aydır biliyorsunuz neler çektik. Çok uğraştı eşim. Allah'ın izniyle çıktılar, iyi oldular. Eşim normal odaya geçti. Poyraz yoğun bakımda şu an biraz önce gördüm çok iyi. İnşallah iki günü atlattı mı daha iyi olacak Poyraz. Gerçekten çok sevinçliyim. Mavi ışıktan kalktı artık çıplak olmayacak. Her çocuk gibi giyinip yatağına yatabilecek buna çok sevindim" dedi.

Amca Seray Ergün ise "Bugün ziyaret ettik Poyrazımızı sarılık değerleri 9-10'a düştü. Anne ve babanın 10 aylık vermiş olduğu bir mücadele var, bunun başarısı çok çok iyi oldu" ifadelerini kullandı.

Poyraz bebek mavi ışıktan kurtuldu

Poyraz bebek mavi ışıktan kurtuldu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem