Polis, Jandarma ve Sahil Güvenlik Vakfıkebir için toplantı

Haber61 – Haber Servisi -  İçişleri Bakanlığı; Mülki idare amirlerinin yetkisi altında hafif suçların önlenmesi ve sivil toplumla istişare amacıyla "İç Güvenlik Sektörünün Sivil Gözetiminin Geliştirilmesi Projesi-Aşama 2” adlı proje geliştirdi. Bu proje k

Polis, Jandarma ve Sahil Güvenlik Vakfıkebir için toplantı

Haber61 – Haber Servisi -  İçişleri Bakanlığı; Mülki idare amirlerinin yetkisi altında hafif suçların önlenmesi ve sivil toplumla istişare amacıyla "İç Güvenlik Sektörünün Sivil Gözetiminin Geliştirilmesi Projesi-Aşama 2” adlı proje geliştirdi. Bu proje kapsamında Türkiye’de 9 pilot ilçe seçildi. Bu ilçeler arasında Trabzon’un Vakfıkebir ilçesi başta olmak üzere : Gaziantep’te Şahinbey; İstanbul’da Eyüp, Fatih, Kadıköy, Üsküdar; İzmir’de Çeşme; Malatya’da Yeşilyurt ve Hekimhan bulunuyor.

Kırsal, Şehir Merkezi ve Deniz güvenliğini sağlayan Polis, Jandarma ve Sahil Güvenlik  “Birleşik Akademi Toplantısı” düzenleyerek, “Mülki idare amirlerinin yetkisi altında hafif suçların önlenmesi ve sivil toplumla istişare amacıyla koordinasyon ve danışma kurulları  (Yerel Önleme ve Güvenlik Kurulları) oluşturuldu. Yerli ve yabancı 12 uzmanın katılımıyla gerçekleşen “Birleşik Akademi Toplantısı”nda, tüm kolluk kuvvetlerini kapsayacak bir birleşik akademiye duyulan ihtiyaç ve böyle bir akademi oluşturmanın işlevselliği üzerine değerlendirmeler yapıldı. Kolluk kuvvetleri idarecilerinin Türkiye, Fransa, İtalya ve İngiltere’deki eğitim koşulları karşılaştırıldı.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI PROJE HAKKINDA BİLGİLENDİRMESİ 

"İç Güvenlik Sektörünün Sivil Gözetiminin Geliştirilmesi Projesi-Aşama 2”, T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülüyor. Bakanlık, proje faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi, analitik raporlar hazırlanması ile toplantılar ve seminerler düzenlenmesi konularında Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’ndan (UNDP) teknik destek alıyor. Projenin finansmanı Avrupa Birliği tarafından sağlanıyor ve proje uygulaması hem ulusal hem de yerel düzeyde İçişleri Bakanlığı tarafından takip ediliyor. Proje’nin merkez ofisi Ankara’da bulunuyor. Mülki idare amirlerinin yetkisi altında hafif suçların önlenmesi ve sivil toplumla istişare amacıyla koordinasyon ve danışma kurullarının (Yerel Önleme ve Güvenlik Kurulları) oluşturulduğu 9 pilot ilçe ise şöyle: Gaziantep’te Şahinbey; İstanbul’da Eyüp, Fatih, Kadıköy, Üsküdar; İzmir’de Çeşme; Malatya’da Yeşilyurt ve Hekimhan ile Trabzon’da Vakfıkebir. Proje hakkında ayrıntılı bilgiye www.sivilgozetim.org.tr internet adresinden ulaşılabiliyor.

Haber : Şükrü Üçüncü 

brak_2.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem