PKK’nın katlettiği memurlar bakın kim çıktı!

Şırnak'ın Uludere ilçesinde teröristlerin tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu hayatını kaybeden ve yaralanan memurların şehit yakını ve terör mağduru olduğu öğrenildi. Teröristler şimdi de şehit yakınlarını ve terör mağdurlarını hedef

PKK’nın katlettiği memurlar bakın kim çıktı!

Şırnak'ın Uludere ilçesinde teröristlerin tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu hayatını kaybeden ve yaralanan memurların şehit yakını ve terör mağduru olduğu öğrenildi.

Teröristler şimdi de şehit yakınlarını ve terör mağdurlarını hedef almaya başladı. Şırnak'ın Uludere ilçesi Yemişli köyünde oturan ve dün işe gitmek için bindikleri otomobillerine teröristler tarafından yerleştirilen bombanın infilak etmesi sonucu hayatını kaybeden Ahmet Arttı (27) ve Diyar Oslu (33) ile yaralanan Abdulkerim Oslu'nun şehit yakını ve terör mağduru olduğu öğrenildi. Ahmet Arttı'nın korucu olan kardeşi Seyfettin Arttı'yı 1998 yılında, Diyar Oslu'nun ağabeyi Mustafa Oslu'nun 1990 yılında mayına patlaması sonucu, Abdulkerim Oslu'nun ise aynı ismi taşıyan köy korucusu babası Abdulkerim Oslu'nun 1991 yılında terör örgütüne yönelik operasyonda şehit olduğu öğrenildi. Diyar ve Abdulkerim Oslu ile Ahmet Arttı'nın şehit yakını kadrosundan memurluğa alındığı da bildirildi.

"BU ÇOCUKLAR DA BABALARI DA AĞABEYLERİ DE KÜRT"

İHA'ya konuşan Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, saldırıda hayatını kaybeden ve yaralananların şehit yakını kadrosundan işe yerleştirildiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Asker korucularımızı şehit eden zihniyet şimdi de onların geride kalmış çocuklarına hain saldırıda bulundular. Dünyanın başka bir yerinde böyle bir şey görülmemiş. Bunların gözlerinin önünde babaları ve ağabeyleri şehit edildi. Yıllar sonra zahmetle, babasızlığın verdiği acı ile büyüyorlar. Aynı zihniyet şimdi de kendilerini şehit ediyorlar. Bunlar insanlıktan nasiplenmemiş, vahşi, alçak ve hain kişiler. İnsanlıktan nasiplenenler bunu yapamaz. Bu çocuklar da Kürt'tü, öldürdükleri babaları, ağabeyleri de Kürt'tü. Bu şehitlerimizin anneleri belki Türkçe dahi bilmiyorlar. Kürtçe ağıtlar yakıyorlar. İnsanlar artık bunları görsünler" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem