PKK dağda hazırlandı Türkiye uyudu

Haber61 – Haber Servisi – Çözüm süreci çıkmaza girdi. PKK, Ülkenin dört bir yanında emniyet güçlerine saldırı düzenliyor.  MHP’nin tutumu çözüm sürecine karşın biliniyordu. Devlet Bahçeli sürekli AK Partiyi bu süreçten dolayı eleştiriyorsa da hükümetten t

PKK dağda hazırlandı Türkiye uyudu

Haber61 – Haber Servisi – Çözüm süreci çıkmaza girdi. PKK, Ülkenin dört bir yanında emniyet güçlerine saldırı düzenliyor.  MHP’nin tutumu çözüm sürecine karşın biliniyordu. Devlet Bahçeli sürekli AK Partiyi bu süreçten dolayı eleştiriyorsa da hükümetten tepki görüyordu. Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde HDP’nin eklentisi ESP’ye yapılan saldırı sonrası PKK bir anda hortlayınca gerçek ortaya çıktı. Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) raporlarında çözüm süreci boyunca PKK savaş hazırlıkları yaptı. Birde kendisine terörist faaliyetleri yürütecek yeni kişiler ekledi.

MHP HAKLIYMIŞ

İstihbarat raporlarının açıklanmasından sonra AK Parti’den bir ses  yükselti. “Çözüm sürecine yönelik MHP’nin tepkisinde haklıymış. Bu sözü kullanan ilk kişi Başbakan yardımcısı Bülent Arınç oldu, “Çözüm süreci konusunu ağızlarında sakız gibi çiğneyenlere karşı. Ta başlangıçtan bu yana bu süreç istismar edilmiştir ve istismar edildikçe  MHP’den bazen politik söylemlerle bazen de esasa yönelik eleştiriler gelmiştir. Bugün görüyoruz ki bu eleştiriler büyük ölçüde haklıdır” ifadelerine yer verdi.

İstihbarat raporları terör örgütü PKK'nın çözüm süreci boyunca hazırlık sürecinde olduğunu ortaya koyuyor. Barış ve çözüm sürecine rağmen silah bırakmayan aksine, dağ ve şehir kadrolarını güçlendiren PKK'nın son iki yıllık savaş adımları istihbarat raporlarına yansıdı.   Çekilme hiç gerçekleşmedi

İşte örgütün savaş hazırlığı:

"PKK bütünüyle geri çekilmedi. Kritik yerlerde varlığını sürdürdü. Çekilme yalnızca 'göz boyamak' için yapıldı. Çekilen militanlar silahlarını ve mühimmatlarını gömdü.Harita konumları Kandil'e raporlandı. Örgüt son iki yılda şehir yapılanmasına hız verdi. İl ve ilçe merkezlerinde KCK birimleri kuruldu. PKK'nın boşalttığı yerlere gençlik yapılanması YDGH'ın girmesi sağlandı."

Hazır olun emri!

"Sabıka kaydı bulunmayan militanlar çekilmedi. Kent merkezlerine yerleşti. Suriye'de kurulan 'kanton' rejimleriyle militanlar Suriye'ye gönderildi. Burada eğitim ve mühimmat desteğinin yanı sıra 'deneyim' kazanıldı. 2 yıllık süreç boyunca 'savaşa hazır olun' emri aralıklarla tekrar edildi ve suikast eylemleri için istihbarat çalışmaları yinelendi."

İşte o savaş adımları

PKK, geri kazanılamaz gördüğü Dağlıca, Zağros sahası, Ağrı, Tunceli Kutuderisi bölgelerini hiç terk etmedi.  Göstermelik çekilenler silahlarını, bombaları belli noktalara gömdü ve konumları Kandil'e rapor edild. Şehir yapılanmasına hız verildi. YDG-H adında kentlerde terör eylemleri yapan yeni bir örgütlenmeye gidildi. Devletin resmi kayıtlarına girmemiş dağ kadrosundaki isimler, kent merkezlerindeki evlere yerleştirildi.  Örgüt, şehir yapılanmasındaki elemanlarını, suikast eylemleri için istihbarat toplamaya yönlendirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem