Peşmerge'yi Türkiye mi eğitecek?

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin peşmergeyi eğiteceği iddiaları sorulması üzerine, "Türkiye Kürt bölgesinin güvenliği için gereken her türlü desteği verecektir. Bu bizim için hem tarihi ve insani hem de stratejik bir konudur. Eğitim konusunu da ele a

Peşmerge'yi Türkiye mi eğitecek?
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin peşmergeyi eğiteceği iddiaları sorulması üzerine, "Türkiye Kürt bölgesinin güvenliği için gereken her türlü desteği verecektir. Bu bizim için hem tarihi ve insani hem de stratejik bir konudur. Eğitim konusunu da ele aldık, bu da dâhil olmak üzere vereceğimiz bundan sonra güvenlik alanındaki destekler artarak devam edecek" dedi.
 
Başbakan Davutoğlu Erbil'de, bölgesel yönetimin başkanı Mesud Barzani ile ortak basın açıklaması yaptı.
 
Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:
 
Son günlerde Erbil'de yaşanan bombalı saldırılarda hayatını kaybeden kardeşlerime Allah'a rahmer diliyorum. Bu da göstermiştirki bölgenin en büyük sorunu güvenlik sorunudur.
 
İnsani durumları, DAEŞ'i (IŞİD) ve mülteciler konusunu ele aldık. Duhok'ta 35 kişilik kamp oluşturduk bundan sonra da insani yardımlarımız sürecektir.
 
Irak'ın güvenliği bizim için önemlidir. Kürt Bölgesi'nin güvenliği ise bizim için en öncelikli konulardandır.
 
Güvenlik konusunda işbirliği yapacağımız konuları konuştuk. Ortak adımları ele aldık.
 
Irak'ta tüm etnik grupları temsil eden siyasi yapının oluşması hepimizin tercihidir.
 
Ekonomik konularda da Kürt Bölgesi ile işbirliğimizi güçlendireceğiz.
 
PEŞMERGEYİ TÜRKİYE EĞİTECEK
 
Toplantının soru cevap kısmında, Davutoğlu'na Türkiye'nin peşmergeyi eğiteceği iddiaları soruldu. Davutoğlu bu soruya, "Irak'ın bütün olarak güvenliği Türkiye için hayatidir. IKBY'nin Kürt bölgesinin güvenliği Türkiye için hayati bir konudur. Türkiye Kürt bölgesinin güvenliği için gereken her türlü desteği verecektir. Bu bizim için hem tarihi ve insani hem de stratejik bir konudur. Eğitim konusunu da ele aldık, bu da dâhil olmak üzere vereceğimiz bundan sonra güvenlik alanındaki destekler artarak devam edecek" yanıtını verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler