Peşmerge o emri bekliyor

Peşmerge kuvvetleri günlerdir kuşatma altında tuttuğu Zumer ve Celevla bölgelerine ABD'nin hava desteğiyle birlikte ilerleme hazırlıklarının sürdüğünü açıkladı. Al Jazeera muhabiri Emir Fendi'nin peşmerge kaynaklarından aldığı bilgiye göre, Musul'un kuzey

Peşmerge o emri bekliyor
Peşmerge kuvvetleri günlerdir kuşatma altında tuttuğu Zumer ve Celevla bölgelerine ABD'nin hava desteğiyle birlikte ilerleme hazırlıklarının sürdüğünü açıkladı.
 
Al Jazeera muhabiri Emir Fendi'nin peşmerge kaynaklarından aldığı bilgiye göre, Musul'un kuzeybatısında yer alan ve hâlâ IŞİD'in elinde olan Zumer bölgesi, topçu birliklerinin bombardımanı altında tutulurken ABD tarafından da havadan bombalanıyor.
 
Peşmerge komutanları, Zumer'e girmeye hazır olduklarını, ancak IŞİD'in yollara döşediği bombalardan dolayı ilerlemenin yavaş gerçekleştiğini söyledi.
 
IŞİD, Zumer'e yakın olan ve uzmanlara göre yaklaşık bir milyar varillik petrol rezervine sahip olan Ayn Zale petrol kuyusunu da elinde tutuyor.
 
Peşmerge güçlerinin Zumer'e ilerleyişi esnasında kasabanın kuzeyinde ele geçirdiği bölgeler arasında 15 petrol kuyusuna sahip olan Batna Dağı da var.
 
Celevla'da çatışmalar sürüyor
 
Bağdat'ın kuzeyinde bulunan Diyala eyaletindeki Celevla bölgesi de hâlâ IŞİD'in elinde ve Irak güvenlik güçleri ve ona destek veren peşmerge güçlerinin kuşatması sürüyor.
 
Bir haftadan uzun süredir bölgeyi kuşatmış olan güçler ilerleme emrinin gelmesini bekliyor.
 
İran'a yakın olan Celevla bölgesi, Irak güçlerinin ve peşmergenin de havadan ve karadan bombardımanına maruz kalmıştı. Bölgelde bulunan siviller çatışmaların artmasının ardından başka bölgelere göç etmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler