Peş peşe indirim geldi! İşte akaryakıtta son durum

Akaryakıt fiyatlarına petrol piyasasındaki hareketliliklere bağlı olarak üst üste indirimler geldi.

Peş peşe indirim geldi! İşte akaryakıtta son durum

Bu hafta üst üste 3 indirim gelmesinin ardından 21 liraya kadar düşen motorinin fiyatı benzine yaklaştı. 1 lira 2 kuruşluk ve 65 kuruşluk indirimle beraber rafineri çıkış fiyatındaki değişiklikten dolayı bugünden itibaren geçerli olmak üzere motorin grubuna 68 kuruş daha indirim geldi.

Peki, akaryakıt fiyatlarında gerileme devam edecek mi?

Motorin grubuna yapılan indirimlerin ardından motorin ve benzinin fiyatı neredeyse eşitlendi. Çin’deki toparlanmaya bağlı olarak petrol talebinin artacağı beklentisi Fed kararları ve Rusya petrolüne yönelik ambargolar petrol fiyatlanmalarında hareketliliklerin yaşanmaya devam edeceği şeklinde yorumlandı. 

BRENT PETROL 80 DOLARIN ALTINDA
Pek çok analist Çin’de artan petrol talebi nedeni ile 2023 yılında özellikle benzin fiyatlarının beklenenin üzerinde artacağı yönünde görüş bildiriyor. Petrol piyasasını gelecek günlerde en fazla etkileyecek olan konulardan biri de AB’nin 5 Şubat’ta yürürlüğe koyacağı Rus rafineri ürünlerine yönelik ambargosu. AB dönem başkanı İsveç'in resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "AB ülkelerinin büyükelçileri, Rus petrol ürünlerine tavan fiyatı onayladılar. “denildi. Batı ülkeleri, Rus dizeline ve gaz yağına varil başına 100 dolar, daha ucuz sıvı yakıt ve açık renkli petrol ürünlerine de varil başına 45 dolar tavan fiyat getirecek.

MOTORİN BENZİNE YAKLAŞTI
Tüm dünyada yaşanan benzine ve motorin grubundaki dalgalanmalar yurt içi piyasalara da yansıdı. Motorine hafta başından bu yana 1 lira 2 kuruş, 65 kuruş ve son olarak 68 kuruş indirim geldi. Bu indirimlerle beraber motorin İstanbul 21,15 liraya kadar geriledi. Benzin ise İstanbul’da 21,14 lira oldu. 

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI 

İstanbul

Bir litre benzin fiyatı: 21,13 TL
Motorin litre fiyatı Avrupa Yakası'nda 21,77 TL
LPG litre fiyatı Avrupa Yakası'nda 11,99  TL
Bir litre benzin fiyatı: 21,13 TL
Motorin litre fiyatı Avrupa Yakası'nda 21,77 TL
LPG litre fiyatı Avrupa Yakası'nda 11,99  TL

TRABZON

Benzin: 21.37 TL

Motorin:21.72 TL

LPG: 12.28 TL

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler