Patlama: 1 ölü 11 yaralı

Bursa Ulucami'de gerçekleşen canlı bomba saldırısında 1 kişi öldü 11 kişi yaralandı. Olay, saat 17.26'da tarihi Ulucami bahçesinin batı kapısında meydana geldi. İkindi namazının ardından vefat eden bir kişinin cenazesinin kaldırıldığı Ulucami'deki kalabal

Patlama: 1 ölü 11 yaralı

Bursa Ulucami'de gerçekleşen canlı bomba saldırısında 1 kişi öldü 11 kişi yaralandı.

Olay, saat 17.26'da tarihi Ulucami bahçesinin batı kapısında meydana geldi. İkindi namazının ardından vefat eden bir kişinin cenazesinin kaldırıldığı Ulucami'deki kalabalığın dağılmasının ardından, bahçenin batı kapısı yakınına gelen bir kadın, üzerindeki düzenekle kendisini patlattı. Patlama kentin büyük bölümünde duyulurken, sokaktakiler bir anda kendilerini can pazarında buldu. Canlı bombanın parçalanarak öldüğü patlamada, şarapnel parçası ve cam kırıklarından yaralananlar kanlar içinde kaldı.
 
16 KİŞİ ŞARAPNEL PARÇALARI İLE 2 KİŞİ DE SESTEN ETKİLENEREK YARALANDI
 
Bursa'da tarihi Ulucami bahçesinin batı kapısı yakınında bir kadın teröristin geçekleştirdiği intihar saldırısında şarapnel parçaları ve cam kırıkları nedeniyle yaralanan 16 kişi ile sesten etkilenen 2 kişinin kimlikleri belirlendi. Patlamada yaralanan Mehmet Ateşer, Mehmet Kul, Emre Çalışkan, Canberk Filiz, İsmail Hakkı Şentürk, Adem Güzel, Bayram Ayhan, Ayşen Öztürk, Fatma Çimen Biçer, Adnan Açık, Özlem Aksızlar, Havva Demirdaş, Fatma Demirdaş, İrem Yıldız, Kader Ölçen ve Tuğba Işık Muradiye ve Çekirge Devlet hastanelerinde tedavi altına alındı. Sesten etkilenerek hastaneye başvuran Harun Güraslan ve Serkan Aslan’ın da tedavileri yapıldı. Durumları iyi olan birçok yaralı tedavileri tamamlandıktan sonra taburcu edildi.
 
Bu arada, intihar saldırısını düzenleyen teröristin cesedinin bulunduğu bölgede Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ekiplerinin çalışmaları devam ediyor. Bursa Valisi Münir Karaloğlu ve Cumhuriyet Savcısı da olay yerine gelerek bilgi aldı. Cesedin incelemenin ardından Adli Tıp Kurumu’na kaldırılacağı bildirildi.
 
Patlamanın olduğu bölge güvenlik güçleri tarafından boşaltıldı, Atatürk Caddesi trafiğe kapatıldı. Olay yeri inceleme ekipleri burada çalışma başlatırken, polis telsizinden kentteki hassas noktalar ve kamu binaları ile kalabalıkların bulunduğu yerlerde güvenlik önlemlerinin artırılması anonsları yapıldı.
 
VALİ KARALOĞLU: TERÖRİSTİN KİMLİĞİ VE ÖRGÜTÜYLE İLGİLİ ARAŞTIRMA SÜRÜYOR
 
Bursa Valisi Münir Karaloğlu, tarihi Ulucami bahçesinin batı kapısı yakınında gerçekleştirilen canlı bomba saldırısında yaralanan vatandaşları hastanede ziyaret etti. Vali Karaloğlu, hastane çıkışı, açıklamalarda bulundu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
 
Saldırıda, yaralanan 8 kişinin yatarak tedavisinin devam ettiğini ve hayati tehlikesi olan yaralı bulunmadığını belirten Vali Karaloğlu, “Bu arkadaşlarımızın bir kısmının çok hafif işitmeye, duymaya bağlı problemleri var. Bir kısmında travmatik problemler var. Hastanelerimiz, hekimlerimiz hastalarımızla ilgileniyor. Hepimize tekrar geçmiş olsun. Teröristin kimliği ve örgütüyle ilgili çalışmalar şu anda emniyet çalışanlarımız tarafından devam ediyor. Olay yeri inceleme ekibimizin çalışmaları cumhuriyet savcımızın denetimde devam ediyor. Ümit ederiz ki kısa süre içinde hem teröristin kimliği, hem örgütüyle ilgili de kesin sonuç elde ettiğimizde kamuoyuna bildiririz. Çok yeni çalışmalar devam ediyor. Netleştikçe sizinle paylaşacağızö dedi.
 
SALDIRIYI YAPAN TEK KİŞİ
 
Bir gazetecinin saldırıya katılanların 3 kişi olduklarına dair bilgilerin bulunduğu sorusu üzerine Karaloğlu, “Hayır tek kişi. Tek kadın, kendisini parçalayan tek bir teröristö dedi.
 
İki kişinin kaçtığı yönündeki bir başka gazetecinin sorusu üzerine de Karaloğlu, “Orada vatandaşımızın panik olarak gördüğü şeylerdir. Şu anda bizim tespitimiz, şu an için tek kişi, ama çalışmalar devam ediyorö dedi.
 
Bursa Ulucami yakınında kendini patlatan kadın canlı bombanın, terör örgütü IŞİD militanı olma ihtimalinin değerlendirildiği bildirildi.
 
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bursa'daki patlamayla ilgili İçişleri Bakanı ve Bursa Valisi'nden bilgi aldı.

 

Bursa Valisi Münir Karaloğlu: Patlamayı gerçekleştiren tek kişi. 8 vatandaşımızın tedavisi sürüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam