Pasaport harçları için kanun teklifi sunuluyor - Pasaport harçları ne kadar olacak?

Mustafa Yeneroğlu, seçimler öncesinde Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yurtdışında yaşayanlar için açıkladığı pakette yer alan önemli maddelerden birisinin pasaport harçlarının makul bir seviyeye düşürülmesi olduğunu hatırlattı. 10 yıllık bir pasaport için de

Pasaport harçları için kanun teklifi sunuluyor - Pasaport harçları ne kadar olacak?

Mustafa Yeneroğlu, seçimler öncesinde Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yurtdışında yaşayanlar için açıkladığı pakette yer alan önemli maddelerden birisinin pasaport harçlarının makul bir seviyeye düşürülmesi olduğunu hatırlattı. 10 yıllık bir pasaport için defter ve harç ücreti olarak 600 TL'ye yakın ücretin alındığı ve 4 kişilik bir aile için bu masrafın 2 bin 400 TL'yi bulduğuna dikkati çeken Yeneroğlu, Türk vatandaşlarının yoğun olarak yaşadığı Avrupa ülkelerinde pasaport ücretlerinin çok daha düşük olduğunu ifade etti.

Alman vatandaşlarının 10 yıllık pasaport için 59 avro ödediğini vurgulayan Yeneroğlu, kanun teklifinin kabul edilmesi durumunda, Türk vatandaşları için 10 yıllık bir pasaport masrafının 300, 18 yaşından küçükler için ise 150 liranın altına düşeceğini bildirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem