Partilerin propaganda usul ve esasları belirlendi

Siyasi partilerin radyo ve televizyonda yapacakları propaganda konuşmalarının ve görüntülü propagandaların gün ve yayın saatlerine ilişkin usul ve esasların belirlenmesiyle ilgili kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.Buna göre; seçime katılan siyasi partiler

Partilerin propaganda usul ve esasları belirlendi

Siyasi partilerin radyo ve televizyonda yapacakları propaganda konuşmalarının ve görüntülü propagandaların gün ve yayın saatlerine ilişkin usul ve esasların belirlenmesiyle ilgili kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre; seçime katılan siyasi partiler, oy verme gününden önceki 7'nci günden itibaren oy verme gününden önceki gün saat 18.00'e kadar radyo ve televizyonda propaganda yapabilecek. Siyasi partiler, radyo ve televizyonda propaganda konuşmalarına 25 Ekim 2015 Pazar günü başlayabilecek ve 31 Ekim 2015 Cumartesi günü saat 18.00'e kadar belirlenecek gün ve saatlerde yapılmak koşuluyla devam edebilecek.

Seçime katılan siyasi partilere, ilk gün 10, son gün 10 dakikayı geçmemek üzere, programlarını ve yapacakları işleri anlatan iki konuşma, Mecliste grubu bulunan siyasi partilerin her birine ilaveten 10'ar dakikalık propaganda, iktidar partisine veya iktidar partisinden büyük olanına 20 dakikalık, iktidar partilerinden diğerlerine 15'er dakikalık propaganda, ana muhalefet partisine ilaveten 10 dakikalık propaganda hakkı verilecek.

Propaganda sürelerinin yarısını aşmamak üzere siyasi partiler propagandalarını görüntülü olarak da verebilecek. Görüntülü propagandalar TRT dışında hazırlatılacak. Siyasi partiler propaganda haklarını TRT'nin birden fazla kanalına dağıtabilecek.

Seçime katılan siyasi partilerden sadece Adalet ve Kalkınma Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi ve Halkların Demokratik Partisi görüntülü propaganda yapma hakkına sahip olacak.

ZAMAN VE SIRA KURAYLA BELİRLENECEK

Radyo ve televizyonda propaganda için başvuran partilerin yayın zaman ve sıraları, partilerin birer temsilcisi ve TRT temsilcilerinin önünde Yüksek Seçim Kurulunca ad çekme suretiyle saptanacak. Seçime katılan siyasi partilerden radyo ve televizyonda propaganda yapmak isteyenlerin bu hususu en geç 12 Ekim 2015 Pazartesi günü saat 17.00'ye kadar YSK'ya bildirmeleri gerekiyor. Ad çekme işlemi ise 13 Ekim 2015 Salı günü saat 11.00'de yapılacak.

Adalet ve Kalkınma Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi, Büyük Birlik Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Demokrat Parti, Demokratik Sol Parti, Doğru Yol Partisi, Halk ve Özgürlükler Partisi, Halkın Kurtuluş Partisi, Halkların Demokratik Partisi, Komünist Parti, Liberal Demokrat Parti, Millet Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Saadet Partisi ve Vatan Partisi, YSK'nın Resmi Gazete'de yayımlanan kararına göre radyo ve televizyonda konuşma hakkını kullanabilecek.

Adalet ve Kalkınma Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi ve Halkların Demokratik Partisi ayrıca görüntülü propaganda yapma hakkına sahip olacak. Televizyonda yapılacak propaganda konuşmalarında, Türk Bayrağı ile YSK'nın belirlediği büyüklükteki parti bayrağı konuşmacının arkasındaki panoya veya ekrana net olarak görülebilecek biçimde asılacak veya ekrana verilecek. Konuşmanın yapılacağı set, renk ve biçim yönünden YSK tarafından belirlenecek esaslara göre TRT tarafından hazırlanacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler