"Parti gözetmeden Fırat’a sahip çıkılsın"

Ege Üniversitesi Kampüsü'nde 4. sınıf öğrencisi Fırat Çakıroğlu'nun öldürülmesiyle ilgili görülen davanın ardından açıklama yapan baba Fuat Mahir Çakıroğlu, "Tüm insanlar parti gözetmeden Fırat'a sahip çıksın. Kalbinde vicdan olan tüm anne babaların Fırat

"Parti gözetmeden Fırat’a sahip çıkılsın"

Ege Üniversitesi Kampüsü'nde 4. sınıf öğrencisi Fırat Çakıroğlu'nun öldürülmesiyle ilgili görülen davanın ardından açıklama yapan baba Fuat Mahir Çakıroğlu, "Tüm insanlar parti gözetmeden Fırat'a sahip çıksın. Kalbinde vicdan olan tüm anne babaların Fırat'a sahip çıkıp ağlaması lazım" dedi.

Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde öğrenim gören ülkücü grup ile karşıt görüşlü grup arasında 20 Şubat 2015 tarihinde yaşanan bıçaklı sopalı kavgada 23 yaşındaki Fırat Çakıroğlu'nun hayatını kaybetmesiyle ilgili ilk duruşma görüldü. İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ardından açıklama yapan baba Fuat Mahir Çakıroğlu, "Biz ülkücüyüz, milliyetçiyiz, Atatürkçüyüz. Fırat bunların hepsiydi. Fırat, bir eğitim şehididir. Bu olay, bilinçli ve organize yapılan bir şeydir. Tüm insanlar parti gözetmeden Fırat'a sahip çıksın. Kalbinde vicdan olan tüm anne babaların Fırat'a sahip çıkıp ağlaması lazım" dedi.

Anne ve babalara da seslenen baba Çakıroğlu, "Ben tüm anne ve babalardan çocuklarına sahip çıkmalarını istiyorum. Ege Üniversitesi'nde çocukları okuyan velilere seslenmek istiyorum; rektörden, dekanlardan hesap sorsunlar. İnşallah hepsi cezasını birer birer çekecek. Bu vatan bölünmeyecek" diye konuştu.

"ÜNİVERSİTE YETKİLERİNDEN DE ŞİKAYETÇİ OLACAĞIZ"

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz ise, "Şimdi üniversite girişinde turnikeler kurdular. İlla bir kardeşimizin şehit olması mı gerekiyordu? PKK'lılara bu kadar alan neden açılmıştır? Ege Üniversitesi yetkililerinden de şikayetçi olacağız. Bu meselenin arkasını da asla bırakmayacağız" dedi.

Öte yandan, davayı izlemek üzere İzmir Adalet Sarayı'nın önünde toplanan çok sayıda ülkücü, duruşma sonunda tutuklu sanık Nurullah S.'nin çıkarıldığını zannederek adliye binasına toplu şekilde girmek istediler. Yaşanan kısa süreli arbedede Çevik Kuvvet ekipleri, ülkücülerin içeri girmesini engellerken olay büyümeden sonlandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler