Paris’te trabzonlu sanatçının gurur günü

Paris Trabzonlular Derneği sanatsal, kültürel, sportif alanlarda önemli hizmetlere imza atmaya devam ediyor.Trabzonlu karikatürist ve yazar Hikmet Aksoy, aralarında Karadeniz'in simge karakterlerinden "Temel"in karikatürünün de bulunduğu yarım asrı aşan ç

Paris’te trabzonlu sanatçının gurur günü

Paris Trabzonlular Derneği sanatsal, kültürel, sportif alanlarda önemli hizmetlere imza atmaya devam ediyor.

Trabzonlu karikatürist ve yazar Hikmet Aksoy, aralarında Karadeniz'in simge karakterlerinden "Temel"in karikatürünün de bulunduğu yarım asrı aşan çizimlerini, Fransa'nın başkenti Paris'te Trabzon damgasını vurdu.

paris-2.jpgParis Trabzonlular Derneği'nin davetlisi olarak bu ay içinde sergi açtığını ifade eden Aksoy, "Karikatürde 55. Sanat yılımı yaşıyorum. Fransa'nın başkenti Paris'te be Centre Culturel Anatolie Sanat Galerisinde açtım. Paris Trabzonlular Derneği Başkanı Bülent Cumur'un çağrılısı olarak açtığım sergimi Türk ve Fransız sanatseverler ziyaret ettiler. Paris Başkonsolosu  Fındıklılı hemşerimiz Sayın Ihsan Emre Kadıoğlu da ziyaret ettiler. Sergi açtığım galeride daha önce iki kez Türk karikatürünün büyük ustalarından Turhan Selçuk'un sergi açmış olmasından da son derece gururlandım Galeri sahibi Dr. Demir Onger'in sergi açmam konusunda gösterdikleri kolaylık ise benim için son derece görülmedik ayrıcalık oldu. TRT Türk sergi Açılışını canlı yayınladı” dedi.

Paris Trabzonlular Derneği Düzköylü hemşerimiz Bülent Cumur bu anlamlı organizasyonun mimarı.Cumur büyük bir özveri ile ayakta tuttuğu dernekle Fransa’da Trabzon’un sesi, kulağı, gözü haline geldi.Kültürel etkinlikler ve fuar organizasyonlarla Türkiye-Fransa arasında gönüllü turizm elçiliği yapan Cumur Trabzon’un da Paris’te her yönüyle tanıtılmasına katkı sağlıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Kültür/sanat