Özbak'tan 1461 eleştirisi

Trabzonspor Divan Genel Kurulu bugün Hamamizade Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Toplantıda söz alan Divan Kurulu Başkanı Ali Özbak özellikle 1461 Trabzon'un küme düşürülmesi açısından yönetimi eleştirdi. Özbak, Trabzonspor'un pilot takım 1461 Trabzon

Özbak'tan 1461 eleştirisi
Trabzonspor Divan Genel Kurulu bugün Hamamizade Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.
 
Toplantıda söz alan Divan Kurulu Başkanı Ali Özbak özellikle 1461 Trabzon'un küme düşürülmesi açısından yönetimi eleştirdi.
 

Özbak, Trabzonspor'un pilot takım 1461 Trabzon'un bir alt lige düşmesinin kendilerini derinden üzdüğünü belirterek, "Hayat devam ediyor. 1461 Trabzon, tıpkı 6 yıl önce başladığı yerden aynı yapılanmayı göstererek tekrar lige dönerek yoluna devam etmelidir. 1461 Trabzon, Trabzonspor bünyesine 11 oyuncu taşımıştır, 3 oyuncu daha oradan gelecek oyunculara sahip. Tekrar dinamizm kazandırılarak ara takımımız eski yerine dönmelidir" dedi.

Trabzonspor'un bu sezon Avrupa'da başarısıyla yeni bir tarih sayfası yazdığını ifade eden Özbak, şunları söyledi:

"Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Ligi iyi sıralamada bitirdik ama puana baktığımızda çok başarılı olduğumuzu söyleyemeyeceğim. Liderle aramızda 21 puan var. Yarışmacı takımsak 70 puan altına düşmememiz gerekiyor. 20 yılda 5 kez bunun üstüne çıktık. Üçünde Şenol Güneş, birinin yarısında Şenol Güneş, bir diğerinde Samet Aybaba ve Ziya Doğan var. Diğeri de Ersun Yanal ile oldu. Yerli oyuncular ve teknik direktörlerle daha başarılı oldu. Bugüne kadar 97 yabancı oyuncu transfer ettik. Göndererek para kazandığımız birkaç oyuncu oldu. En iyisi Aurelio'ydu, Fenerbahçe transfer etti. Diğerlerine hiç Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş talip olmadı."

Bordo-mavili kulübün borcuna dikkati çeken Özbak, "Trabzonspor, 1996 yılında kasasında 1 milyon 150 bin lira parayla devroldu. Bugün geldiği nokta 181 milyon lira civarında borcu olduğu ortada. Yabancı oyunculara verdiğimiz bedeller, iç oyuncu dinamiğinin ücretini de yukarıya kaldırdı" diye konuştu.

Futbolda şike sürecinin olduğu 2010-2011 sezonuna değinen Özbak, "O süreç, 82 puana dayalı olarak ortaya çıkmıştır. 82 puan temin edilmemiş olsaydı bu süreç ortaya çıkmazdı. Onu da sağlayan bir önceki başkan ve yönetici arkadaşlardır. Ayrıca bir önceki başkanın azımsanmayacak kadar büyük bir bağışı oldu bu kulübe" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor