Ovit'in açılmasını horonla kutladılar

Kar dolayısı ile 6 aydır araç ulaşımına kapalı olan Rize-Erzurum Karayolu Ovit Geçidi bugün araç ulaşımına açıldı.Rize ile Erzurum arasında ulaşımın sağlandığı Rize-Erzurum Karayolu Rize’nin İkizdere ilçesi sınırları içerisinde bulunan 2 bin 640 rakım yük

Ovit'in açılmasını horonla kutladılar

Kar dolayısı ile 6 aydır araç ulaşımına kapalı olan Rize-Erzurum Karayolu Ovit Geçidi bugün araç ulaşımına açıldı.

Rize ile Erzurum arasında ulaşımın sağlandığı Rize-Erzurum Karayolu Rize’nin İkizdere ilçesi sınırları içerisinde bulunan 2 bin 640 rakım yükseklikteki Ovit mevkiinde yağan kar nedeni ile 2014 yılının Ekim ayında araç ulaşımına kapanmıştı. Kış boyu yağar kar nedeni ile 6 aydır araç ulaşımına kapalı olan yol bugün kontrollü olarak ulaşıma açıldı. Karayolları ekipleri tarafından yolda kar temizleme çalışması yapılmış olmasına rağmen, devam eder kar yağışı ve çığ riski yüzünden yolda sadece saban 07.00 ile akşam 17.00 saatleri arasında araç girişlerine izin veriliyor. Akşam 17:00 ile sabah 07.00 arasında ise araçların yola girişine izin verilmiyor.

Yolun bugün kısmen de olsa ulaşıma açılmasını duyan az sayıda araç güzergahı kullanmayı tercih etti. Yolun altı ay sonra ulaşıma açılmasına sevinen bazı Rizeliler bu durumu yolda horon oynayarak kutlarken, kara gömülü Ovit Tabelası önünde de hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmediler. Vatandaşlar yolun açılmasından dolayı Karayolları ekiplerine teşekkür ettiler.

Ovit geçidi Türkiye’de kış aylarında 6 ila 8 ay arasında kapalı olan tek karayolu noktası. Yolun 12 ay açık kalabilmesi için 2013 yılı Mayıs ayında yapımına başlatılan 17 km uzunluğundaki Ovit Tüneli inşaatı ise sürüyor.

20150330aw368745_01.jpg

20150330aw368745_02.jpg

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler