Ortahisar'dan Ürgüp başvurusu

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon’un Ortahisar ilçe Belediyesi ile Nevşehir’in Ürgüp İlçesi Ortahisar Belde belediyesi kardeş olmak için bir çağrıda bulundu.Temmuz ayı Ortahisar belediye meclisinde görüşülen kardeş belediye fikri, önce pek ilgi görmedi. M

Ortahisar'dan Ürgüp başvurusu

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon’un Ortahisar ilçe Belediyesi ile Nevşehir’in Ürgüp İlçesi Ortahisar Belde belediyesi kardeş olmak için bir çağrıda bulundu.

Temmuz ayı Ortahisar belediye meclisinde görüşülen kardeş belediye fikri, önce pek ilgi görmedi. MHPli, üyelerden Davut Çakır, oylamanın yapılarak direk kardeş belediye seçilmesi için öneriyi destekledi.

CHP’li üyeler ise, neden kardeş belediye olacaklarını vurguladı. CHP’li Turgay Şahin, “Biz ilçe belediyesiyiz neden belde belediyesi ile birlikte kardeş olacağız” ifadelerine yer verdi.

Meclis başkanlığına vekaleten bakan Nusret Onur, öneriyi Kültür Komisyonuna gönderilerek tartışılıp araştırılması için meclis oylamasına sundu. Meclisteki tüm üyelerin oyu ile birlikte komisyona sevk edildi.

Haber61 olarak iki belediye arasındaki benzerlikleri araştırdık. Eski Maçka Kaymakamı Alper Balcı, şuanda Ürgüp Kaymakamlığı yapıyor.

Öte yandan iki belediyenin de başkanlarının soyadı Genç. Ürgüp Ortahisar Belediyesi başkanı İsmail Genç, Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç olarak dikkat çekiyor.

Öte yandan ilk kardeş belediye olma fikrinin Ahmet Metin Genç’den geldiği öğrenildi. Genç yakın kurmaylarına İki tane Ortahisar belediyesi var bu nedenle ikisinin de kardeş olması gerek olduğunu düşünüyorum söylediği öğrenildi. Ürgüp Kaymakamı Alper Balcı’nın bu durumu Ortahisar Belde belediyesine taşıyarak kardeş olunması yönünde öneriyi getiren kişi olduğu ifade edildi. Komisyondan geçmesi durumunda Ağustos’da iki belediye arasında kardeşlik protokolü oluşturulacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber