Ortahisar üniversiteye hazırlıyor

Ortahisar Belediyesi tarafından düzenlenen YGS ve LYS’ye hazırlık kurslarında 419 öğrenciden 305 öğrenci 180 baraj puanını aşarak LYS’ye girmeye hak kazandı.Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla dar gelirli ailelerin çocukları başta olmak üzere ilç

Ortahisar üniversiteye hazırlıyor

Ortahisar Belediyesi tarafından düzenlenen YGS ve LYS’ye hazırlık kurslarında 419 öğrenciden 305 öğrenci 180 baraj puanını aşarak LYS’ye girmeye hak kazandı.

Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla dar gelirli ailelerin çocukları başta olmak üzere ilçe genelindeki öğrencilerinin derslerine yardımcı olmak için LYS ve YGS sınavlarına hazırlık kursları düzenlediklerini belirten Başkan Genç, “Üniversite eğitimi meslek edinmede ve iş sahibi olmada çok önemli bir yeri teşkil ediyor. Ortahisarımızda dershane ücretini karşılayamadığı için dershaneye gidemeyen çok sayıda öğrencimiz var. Bu öğrencilerimiz üniversite eğitimi almaya oldukça hevesliydiler biz de onların bu heveslerini gerçekleştirmek amacıyla YGS ve LYS hazırlık kursları düzenledik” dedi.

20150517aw416427_01.jpg

“HER ŞEYİN BAŞI EĞİTİM”

Ortahisar Belediyesi’nin düzenlediği kurslarda başarı oranının yüzde 74.33 olduğunu kaydeden Başkan Genç, “Bu kurslarda istatistiki olarak yüzde 74.33 başarı elde ettik. Bu rakam da dershanelerin başarı oranına göre son derece iyi bir rakamdır. İnşallah bu öğrencilerimiz kurslarımızla aldıkları kaliteli eğitimle LYS sınavında da başarı göstererek hayalini kurdukları üniversite eğitimi almaya hak kazanacaklardır. Onların başaralı olması için hem öğretmenlerimiz hem belediyemizin ilgili müdürlüğü elinden gelen gayreti büyük bir özenle yerine getiriyor. Bütün ihtiyaç duydukları ders araç-gereçleri, sınav dokümanları, soru kitapları, kaynak kitaplar ve testler belediyemiz tarafından karşılanıyor. Öğrencilerimizin sınavlarda başarı göstermesi için Belediyemizin bütün imkan ve olanaklarını zorluyoruz. Eğitim bizim olmazsa olmazımızdır. Her şeyin başı eğitimdir. Gençlerimiz ne çok yüksek öğrenim alırlarsa hem ülkemize hem de Trabzon’a o kadar çok faydalı olurlar. Bu nedenle gerek okullarımızın gerekse öğretmenlerimizin her türlü ihtiyacını, isteğini karşılamayı kendimize görev addediyoruz” ifadelerini kullandı.

Başkan Genç, LYS sınavına kısa bir süre kala bu sınava girecek öğrencilerin başarılı olabilmesi için sınava kadar eğlencelerden ve uğraşılarından feragat etmeleri gerektiğini belirterek, büyük bir özveriyle çalışmaları gerektiğinin altını çizdi.

20150517aw416427_02.jpg

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler