Orman yangını büyüyor

Bursa'nın piknik ateşinden çıktığı sanılan yangın, rüzgarın da etkisiyle büyümeye başladı. Alevlerin Çağrışan Köyü yakınlarına gelmesi herkesin yüreğini ağzına getirdi. Panikle evlerini boşaltan köylüler için cami hoparlöründen, su tankerlerini dolu tutma

Orman yangını büyüyor

Bursa'nın piknik ateşinden çıktığı sanılan yangın, rüzgarın da etkisiyle büyümeye başladı. Alevlerin Çağrışan Köyü yakınlarına gelmesi herkesin yüreğini ağzına getirdi. Panikle evlerini boşaltan köylüler için cami hoparlöründen, su tankerlerini dolu tutmaları ve her şeye hazırlıklı olmaları konusunda uyarıldı. 5 koldan yayılan yangınla mücadele için çalışmalar aralıksız sürdürülüyor.

Edinilen bilgiye göre, saat 17.30 sıralarında Çağrışan Köyü sınırlarındaki çam ormanında yangın çıktı. Piknikçi ateşinden çıktığı sanılan yangın kısa sürede büyüyerek, rüzgarın tesiriyle 5 noktaya yayıldı. Aksungur, Çağrışan ve Nilüfer köyleri arasındaki yangın bölgesine 3 ayrı araç ile birlikte havadan müdahale için orman helikopteri sevk edildi. Ekipler şehir merkezinden ve İzmir otobanı ile Mudanya'dan da görülen yangının söndürülmesi için seferber oldu. Alevlerin rüzgarın da etkisiyle Çağlayan Köyü'ne yaklaşınca tehdit oluşturdu. Dedebayır Mevkiindeki çamların büyük bir kısmını dev alevler yurttu. Panikle evlerini boşaltan köylüler, çaresiz bakışlarla yangının köye ilerleyişini izledi. Köy sakinleri Çağrışan Köyü Camii hoparlöründen, su tankerlerini dolu tutmaları ve her şeye hazırlıklı olmaları konusunda uyarıldı. Köy sakinleri, alevlerin önünü kesmek için tarlalarını sulamaya başladı. Söndürme çalışmalarına Sivil Savunma, AKUT, jandarma ve MAK ekipleri de katıldı. Havadan ve karadan devam eden alevlerle mücadele çalışmaları aralıksız sürüyor.

Bu arada yangınla mücadele için gelen itfaiye ekipleri, köydeki yangın hidrantının çalışmadığını görünce şoka oldu. Ekipler su almak için başka yere gitmek zorunda kaldı. Ayrıca zeytinlik, üzüm bağları ve incirlerin de yangından etkilendiği belirtiliyor.

Öte yandan Mudanya Kaymakamı Orhan Çiftçi de köye gelerek yetkilerden bilgi aldı. Köylülerin endişeli bekleyişi sürüyor.

Orman yangını büyüyor

Orman yangını büyüyor

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler