Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Çorum'da

Eroğlu, Hitit Üniversitesi’nin Kuzey Yerleşkesi’nin temel atma törenine katıldı, 2014-2015 Akademik Yıl açılış dersini verdi. Eroğlu, temel atma töreninde yaptığı konuşmada, hükumet olarak eğitime çok büyük destek verdiklerini belirterek, gençlerin gelece

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Çorum'da

Eroğlu, Hitit Üniversitesi’nin Kuzey Yerleşkesi’nin temel atma törenine katıldı, 2014-2015 Akademik Yıl açılış dersini verdi. 

Eroğlu, temel atma töreninde yaptığı konuşmada, hükumet olarak eğitime çok büyük destek verdiklerini belirterek, gençlerin geleceğin teminatı olduğunu ve en iyi şekilde eğitim almaları gerektiğini söyledi.

Büyük hedefi olmayan milletlerin tarih sahnesinden silindiğini dile getiren Eroğlu, "Gelecek nesilleri çok iyi şekilde yetiştirirseniz, büyün dünya ile yarışacak, gerçekten ilim ve irfan sahibi gençler yetiştirdiğiniz zaman 2023 hedefi, 2053 ve 2071 hedeflerini yakalamak mümkün olacaktır. Büyük hedefi olmayan milletler tarih sahnesinden silinir. Biz de büyük bir medeniyetiz, büyük hedeflerimiz var" diye konuştu. 

Bakanlık olarak üniversitelerden gelen talep üzerine kanun değişikliğine giderek ormanlık alanlardan üniversitelere yer tahsisi yapmaya başladıklarını ifade eden Eroğlu, şunları kaydetti:

"Biz aslında ormanlık alanlardan üniversitelere yer tahsis edemiyoruz ama gördük ki Çorum'dan, Konya'dan, Bursa'dan talep geliyor ve bir ihtiyaç var. Ormanlık alanlar içerisinde güzel kampüsler yapılması olağandır. Dünyada bunun güzel örnekleri var. Üniversitelerin yeşil içerisinde yaşaması lazım,  öğrencilerin ufkunun açık olması lazım. Öğrencilerimize en güzel mekanları inşa etmek bizim boynumuzun borcudur. Başbakanımız da aynı zamanda bir akademisyen. Onun da destekleriyle üniversitelerimizi en güzel şekilde yapmak istiyoruz. Kanun değişikliği yaparak artık kamu üniversitelerine yer tahsisi yapabiliyoruz. Hitit Üniversitesi'ne de bir milyon metrekarelik bir alan tahsis ettik."

Konuşmaların ardından Bakan Eroğlu, beraberindeki Vali Ahmet Kara, AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Lütfi Akça ve Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan, uzaktan kumandalı sistemle üniversite yerleşkesinin temelini attı. 

- İlk dersi Bakan Eroğlu verdi 

Temel atma töreninin ardından Hitit Üniversitesi’nin 2014-2015 Akademik Yıl açılış töreni gerçekleştirildi. 

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu spor salonunda gerçekleştirilen tören, halk oyunları gösterisi ve Türk Sanat Musikisi konseriyle başladı. 

Milletvekili Salim Uslu ve Rektör Prof. Dr. Alkan'ın konuşmalarının ardından Bakan Eroğlu, yeni akademik yılın ilk dersini verdi. Prof. Dr. Alkan'ın kendisine takdim ettiği cübbeyi giyerek kürsüye çıkan Bakan Eroğlu, "Su Yönetimi" konulu sunum yaptı. 

Kendisinin de bir akademisyen olduğunu belirten Eroğlu, "Yeniden doğsam ve 'ne olacaksın' diye sorsalar, yine 'bir öğretim üyesi olmak isterim' derim" dedi. 

Üniversitelerin ülkenin kalkınmasında lokomotif görevi üstlendiğini vurgulayan Eroğlu, şöyle devam etti:

“Üniversitelerimize çok önem verilmesi, imkan sağlanması lazım. Daha önceki başbakanımız da şimdiki başbakanımız da üniversitelere büyük destek veriyor. Üniversitelerin ne talebi olursa Bakanlar Kurulu'ndan onu geçiriyorduk. Bütçe konusunda ne gerekiyorsa yapıyorduk. Çünkü üniversiteler ülkemizin kalkınmasında lokomotif rol oynayan, muasır medeniyet seviyesini aşmak için en önemli kurumlardır, ilim irfan yuvalarıdır. Üniversitelere her türlü desteği vereceğiz. Gençlerimiz geleceğimizin teminatıdır. Onlar hocalarımıza emanet edilmiş."

Üniversitelerdeki eğitim için üç konunun çok önemli olduğunu belirten Eroğlu, "Birincisi fiziki yapıdır. Her türlü imkanların en iyi şekilde olması lazım. Bu hükumetin vazifesidir. Bunu yapmak, eksik varsa tamamlamak bizim boynumuzun borcudur. Diğeri de öğretim üyelerinin şevk ve heyecanıdır. Üçüncüsü de talebelerimizin azmidir.

Öğrenciler, size de bir çift sözüm var, anneleriniz, babalarınız büyük fedakarlıkla, yiyeceğinden artırarak, belki size hissettirmiyorlar sizi okutmak için ne sıkıntılar yaşıyorlar. Siz de gayret göstereceksiniz, bu vatana, bu bayrağa hizmet etmek için çaba sarf edeceksiniz" ifadelerini kullandı.

Eğitim alanında güzel çalışmalar yapıldığını anlatan Eroğlu, "Derslik sayıları arttı, akıllı tahtalar, tabletler dağıtıldı. Biz çok tebeşir tozu yuttuk ama genç nesillerin tebeşir tozu yutmasını istemiyoruz" dedi.

Eroğlu, konuşmasının ardından protokol üyeleriyle beraber fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarına birinci olarak yerleşen öğrencilere başarı belgelerini verdi, hayırsever iş adamlarınca alınan dizüstü bilgisayarları hediye etti.  

Eroğlu, daha sonra belediye konferans salonunda, ilçe belediye başkanları ve kaymakamlarla koordinasyon toplantısı yaptı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler