Ordu'da Osmanlıca ilgi görüyor

Ordu'nun Ünye ilçesinde Osmanlıca eğitimlerine 7 yıldır yoğun ilginin olduğu bildirildi.Ünye Mürüvvet Vidinli Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Erdoğan, yazılı eserler başta olmak üzere kültür varlıklarını okuyup çözümlemek isteyen meraklıların sayısının

Ordu'da Osmanlıca ilgi görüyor

Ordu'nun Ünye ilçesinde Osmanlıca eğitimlerine 7 yıldır yoğun ilginin olduğu bildirildi.

Ünye Mürüvvet Vidinli Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Erdoğan, yazılı eserler başta olmak üzere kültür varlıklarını okuyup çözümlemek isteyen meraklıların sayısının her geçen gün arttığını söyledi.

Bu durumun da merkezde verilen Osmanlıca eğitimlerine ilgi gösterilmesine neden olduğunu ifade eden Erdoğan, "Osmanlıca eğitim kursları Ünye'de 7 yıldır halk eğitim bünyesinde verilmektedir. Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'nün Hayat Vakfı ile imzaladığı protokolden sonra bu ilgi daha da yoğunlaştı. Yeni kurslar için talepler de geliyor, öğretmen bulduğumuz sürece bu kursları açmaya devam edeceğiz" dedi.

Arap harflerini bilen kişilerin Osmanlıcayı daha kolay öğrenebildiğini ifade eden Erdoğan, gençlerin kendi kültürlerini tanımaları için Osmanlıcayı öğrenmesinin faydalı olacağını dile getirdi.

Osmanlıca'nın,  bugün kullanılan dilin temelini teşkil ettiğini vurgulayan Erdoğan, "Öğrenmesi zor değil. Kur'an-ı Kerim'i okuyabilen, arap harflerini bilen insanlar çok çabuk işi kavramaktadır. Ülkemizde Osmanlı dönemi camileri, medreseleri, yazılı eserleri gibi kültür varlıklarımız var. Bunların çözümlemelerinden faydalanmak için öğrenilmesi gereken bir dil" diye konuştu.

Erdoğan, son dönemde kursa talebin daha da arttığını, ilave bir kurs daha açmak istediklerini belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler