Ordu'da bu iş yeri kadınlardan soruluyor

Türkiye'nin dokuz sakin şehrinden biri olan Ordu'nun Perşembe ilçesindeki bir restoranda pide ustasından döner ustasına, servis elemanından mutfak personeline bütün çalışanlar kadınlardan oluşuyor."Sakin şehir" (cittaslow) belgesine sahip Perşembe'de doğa

Ordu'da bu iş yeri kadınlardan soruluyor

Türkiye'nin dokuz sakin şehrinden biri olan Ordu'nun Perşembe ilçesindeki bir restoranda pide ustasından döner ustasına, servis elemanından mutfak personeline bütün çalışanlar kadınlardan oluşuyor.

"Sakin şehir" (cittaslow) belgesine sahip Perşembe'de doğal güzellikler ve turistik değerlere ek olarak şehre gelen konuklara kusursuz hizmet vermek için esnaf da seferber oluyor. Kadınların da iş hayatında aktif yer almaya çalıştığı ilçede uzun yıllardır faaliyet gösteren bir restoranda, bütün işlerden çoğu aynı aileden altı kadın sorumlu.

Restoranda aşçı yardımcısı olarak görev yapan Ayşegül Pamuk, iş yerindeki tüm çalışanların kadınlardan oluşmasının kendilerine birçok avantaj sağladığını söyledi.

Çalışanların kadın olmasının düzen ve temiziliği de beraberinde getirdiğini ifade eden Pamuk, şöyle konuştu:

"Burada altı kadın beraber çalışıyoruz. Aşçımız, döner ustamız, servis elemanlarımız, hepsi kadın. Ben aşçımıza yardım etmeye çalışıyorum.  Zaman zaman servis elemanlarımıza yardım ediyorum. Yaz sezonu olduğu için sabah erken saatlerde iş yerimizi açıyoruz. Akşam ise bazen geç saatlere kadar çalışmaya devam ediyoruz. Hepimizin kadın olması bir yandan avantaj da sağlıyor. Düzen ve temizlik bakımından daha düzgün bir iş yeri oluyor."

KADINLARLA ÇALIŞMAK DAHA KOLAY!

Aşçıbaşı Nurten Odabaşı ise kadınlarla çalışmanın her açıdan daha kolay olduğunu söyledi.

Aile ortamında çalışmaktan mutluluk duyduklarını vurgulayan Odabaşı, "Bu iş yerinde on yıldır çalışıyorum. Yemeklerin hepsini yapmaya gayret gösteriyorum. Yeri geliyor döner kesiyorum. Kadınlarla beraber çalışmak daha kolay. Hijyen bakımından da çok iyi oluyor. Çoğu çalışanlarımız zaten aynı aileden, ben de on yıldır onlarla çalışıyorum. Kendimi aileden biri olarak görüyorum" ifadelerini kullandı.

GARSONLUKTAN PİDE USTALIĞINA

Restoranda pide ustası olarak görev yapan Ayşenur Pamuk da pide yapmayı garson olarak çalıştığı dönemde öğrendiğini dile getirdi.

Pide yapmanın zor ama zevkli olduğuna değinen Pamuk, şunları kaydetti:

"Hepimizin kadın olması güzel oluyor. Ben de uzun zamandır burada çalışıyorum. Bunun dört yılı garsonlukla geçti. Daha sonra o dönem çalışan ustamızdan pide yapmayı öğrendim. Müşterilerimiz memnun kaldığı için yeni pide ustası çalıştırmayıp ben yapmaya devam ettim. Zor ama güzel bir iş. Kadın arkadaşlarla çalışıyor olmaktan mutluyum. Zannediyorum müşterilerimiz de bizden memnun."

Pamuk, restorandaki tek erkeğin patronları olduğunu sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel