Okul protestoları iki müdürü görevden etti

Rize'de öğrenciler veliler tarafından Vali Ersin Yazıcı'nın protesto edildiği Denizciler İmam Hatip Orta Kısım Müdürü Eyüp Furtuna'nın görevden alınmasının ardından şimdi de Rize Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül'ün görevine son verildi. ÖĞRENCİLER EĞİ

Okul protestoları iki müdürü görevden etti
Rize'de öğrenciler veliler tarafından Vali Ersin Yazıcı'nın protesto edildiği Denizciler İmam Hatip Orta Kısım Müdürü Eyüp Furtuna'nın görevden alınmasının ardından şimdi de Rize Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül'ün görevine son verildi.
 
ÖĞRENCİLER EĞİTİM İÇİN OTURMA EYLEMİ YAPTI
 
Kentin Atmeydanı Mahallesi'nde 3 katlı, 22 derslikli ve 340 öğrenci kapasiteli Hasan Sağır Anadolu Lisesi'nde 14 derslik, 190 öğrencisi bulunan Denizciler İmam Hatip Lisesi orta kısım öğrencilerine tahsis edildi. Anadolu Lisesi öğrencilerine ise sadece 8 derslik bırakıldı. Dersliklere sığmayan liseliler, laboratuvar, kütüphane ve konferans salonlarında oluşturulan birleştirilmiş sınıflarda kalabalık gruplar halinde ders görmeye başladı. Ancak, yoğun kalabalık ve uygun olmayan ortamlarda ders yapamayan öğrenciler geçen hafta okul bahçesinde oturma eylemi yaptı. Tepkilerin ardından geri adım atan Milli Eğitim Müdürlüğü, 6 dersliği İmam Hatip Orta Kısmı'ndan alarak yeniden liseli öğrencilere tahsis etti.
 
İMAM HATİPLİLER VALİYİ PROTESTO ETTİ
 
Bir gün sonra aynı okulda bu kez İmam Hatip öğrencileri ile velileri protesto gösterisi düzenledi. Bu sırada okula gelen Rize Valisi Ersin Yazıcı, bahçede İmam Hatipli öğrenciler ve velileri ile karşılaştı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın okul binasının ortak kullanılacağı yönünde karar aldığını kaydeden Vali Ersin Yazıcı, "Öğrenci sayısına göre böyle ayarladık, bina ortak kullanılacak" dedi.
 
VALİYİ ALKIŞ SESLERİYLE PROTESTO ETTİLER
 
Bu sözlerin ardından aracına yönelen Vali Yazıcı, İmam Hatip orta kısım öğrencileri ve velileri tarafından alkış ve yuh sesleri ile protesto edildi.
 
VALİ MÜDÜRLERİ GÖREVDEN ALDI
 
Olayın ardından Denizciler İmam Hatip Orta Kısım Müdürü Eyüp Furtuna önceki gün görevden alındı. Olay sonrasında bir gelişme de bugün yaşandı ve Rize Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül'ün görevine son verildi. Akgül'ün yerine Ankara Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş atandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler