Öğretmen atamaları için başvuru tarihi belli oldu! - İşte branşlar

KPSS sonuçlarının açıklanmasından sonra atanmayı bekleyen öğretmen adaylarının heyacanlı bekleyişi devam ediyor.Öğretmen atamaları ile ilgili Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından yapılan açıklama sonrasında Ağustos ayı içerisinde 37 bin öğretmen atama

Öğretmen atamaları için başvuru tarihi belli oldu! - İşte branşlar

KPSS sonuçlarının açıklanmasından sonra atanmayı bekleyen öğretmen adaylarının heyacanlı bekleyişi devam ediyor.

Öğretmen atamaları ile ilgili Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından yapılan açıklama sonrasında Ağustos ayı içerisinde 37 bin öğretmen ataması yapılacağı öğrenildi. 37 bin öğretmen adayının başvuruları 31 Ağustos'ta alınacak.

ATAMA YAPILACAK OLAN BRANŞLAR

İngilizce

Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi

İlköğretim Matematik

Sınıf Öğretmenliği

Rehber Öğretmenliği

Bilişim

Tarih

Özel Eğitim

Edebiyat

Lise Matematik

Türkçe

Okul Öncesi

Beden Eğitimi

Biyoloji

 

Fen Bilgisi

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 2015 yılı itibariyle çalıştığı kurumda 15 yılı dolduran öğretmenlere uygulanacak olan rotasyonun yapılmayacağını açıkladı.

Avcı, "Dün akşam konuyu Sayın Başbakanımıza da arz ettim. Onun da tavsiyeleri doğrultusunda, Bakanlığımızda da yaptığımız istişare görüşmeleri sonucunda rotasyonun uygulanmamasına karar verildi” dedi. Rotasyonun iptal edilmesiyle 15 yılını dolduran öğretmenler herhangi bir şekilde zorunlu olarak başka bir okula atanamayacak. 26-28 Temmuz tarihleri arasında başvuruları alınan rotasyondan ilk etapta 13 bin öğretmenin etkilenmesi bekleniyordu. Rotasyonun iptali için eğitim sendikaları da dava açmıştı.

"ROTASYONUN UYGULANMAMASINA KARAR VERDİK"

Ankara’da gazetecilerin sorusunu yanıtlayan Bakan Avcı, "Yapılan müracaatları değerlendirdik. Rotasyona tabi olan veya herhangi bir nedenle rotasyon dışında kalması ön görülebilecek bütün öğretmenlerimizin durumlarını içeren bir simülasyon yaptık. O simülasyon neticesinde gördük ki aslında rotasyonla amaçladığımız eğitsel amaçlar bu simülasyondan çıkmıyor. O nedenle dün akşam konuyu Başbakanımıza da arz ettim. Onun da tavsiyeleri doğrultusunda rotasyonun uygulanmamasına karar verdik" dedi.

AĞUSTOS’TA 37 BİN ÖĞRETMEN KADROSU

Avcı öğretmen atamaları ile ilgili olarak da şunları söyledi: 
"Ağustos ayı içerisinde yapacağız. Onunla ilgili 47 bin dendi, 37 bin oldu; 10 bin nereye gitti gibi spekülasyonlar var. 47 bin, yasayla ihdas edilmiş kadrodur. Bu kadrolar bütün kamu kuruluşlarına yasayla ihdas edilir. İhdas edilen kadroların ne kadarının ne zaman kullanıma açılacağı Maliye Bakanlığı’nın iznine bağlıdır. Bizim de ihdas edilmiş olan 47 bin kadrodan 37 bininin bu yıl kullanılabileceğimize dair Maliye Bakanlığı kararı var. Biz de bu karar doğrultusunda ihdas edilmiş olan kadroların 37 binini bu yıl ağustos ayında inşallah kullanacağız.”

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim