Öğrenciler artık polise...

19’uncu Millî Eğitim Şûrası Genel Kurul Toplantısı dün gerçekleşen oturum ile sona erdi. Genel kurulda uzun süre tartışılacak bazı kararlar çoğunluk onayıyla kabul edildi. Millet gazetesinin haberine göre söz konusu kararların en dikkat çekicilerinden bir

Öğrenciler artık polise...

19’uncu Millî Eğitim Şûrası Genel Kurul Toplantısı dün gerçekleşen oturum ile sona erdi. Genel kurulda uzun süre tartışılacak bazı kararlar çoğunluk onayıyla kabul edildi. Millet gazetesinin haberine göre söz konusu kararların en dikkat çekicilerinden birisi okul öncesi ve ilkokulda sabahçı öğlenci uygulamasının kaldırılmasıydı. Buna göre artık sabahçı öğlenci yerine tekli eğitim olacak. Bunların dışında dikkat çeken bazı kararlar şöyleydi:

BİLGİLER POLİSE VERİLECEK

Bütün okullarda güvenlik görevlisi ve sağlık personeli hizmet alımı yoluyla görevlendirilecek. Okul giriş- çıkış sayıları azaltılarak, ziyaretçi kartı, kamera, duman sensörü, metal dedektör gibi önlemlerle istenmeyen araç gereç ve suç aleti getirmeleri önlenecek. Risk grubunda yer alan öğrencilere ilişkin emniyet ve sağlık kurumlarındaki bilgiler, okul yönetimleriyle paylaşılacak ve aynı şekilde bu kurumlarla da okuldaki bilgiler paylaşılacak.

DEMOKRASİ DERSİ KALDIRILDI

İlkokulda trafik güvenliği ve insan hakları, yurttaşlık ve demokrasi derlerii kaldırıldı. Trafik, hayat bilgisi, insan hakları, yurttaşlık ve demokrasi sosyal bilgiler dersinde öğrenilecek. Ortaokuldaki “T.c. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük" dersinin programı güncel anlayış ve yönteme göre gözden geçirilip yeniden yazılacak. Özel yetenekli öğrencilerin eğitimine yönelik yönetmelik hazırlanacak. Özel yetenekliler anaokulundan itibaren bu programa göre öğrenim görecek.

YARDIMCIYI MÜDÜR SEÇECEK

Müdür yardımcılığına yapılacak görevlendirmede, okul müdürünün takdiri öncelikli olacak. MEB ve YÖK arası protokolle bakanlık personelinin yüksek lisans ve eğitim doktorası almaları sağlanacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler