Oflu Hoca filmi gösterime giriyor

 Levent Soyarslan’ın senaryosunu yazıp kurguladığı ilk filmi O.H.A 26 Eylül’de gösterime giriyor. Karadeniz’in Çağdaş Efsaneleri: Oflu Hoca’yı Aramak bir Oflu Hoca’nın peşindeki bir belgesel ekibinin, Karadeniz’e Kaçkar Megadağ 2023 projesini dikecek olan

Oflu Hoca filmi gösterime giriyor

 Levent Soyarslan’ın senaryosunu yazıp kurguladığı ilk filmi O.H.A 26 Eylül’de gösterime giriyor. Karadeniz’in Çağdaş Efsaneleri: Oflu Hoca’yı Aramak bir Oflu Hoca’nın peşindeki bir belgesel ekibinin, Karadeniz’e Kaçkar Megadağ 2023 projesini dikecek olan büyük bir işadamının sponsorluğunda bölgeye gitmeleriyle başlıyor.

 Karadeniz’e ayak bastıkları anda Oflu Hoca’ efsanesinin farklı etkileriyle karşılaşan ekip kimi zaman belaya bulaşarak kimi zaman da doğru ve emin adımlar atarak efsanenin izini sürüyorlar! Harikalar diyarında madde ve mananın savaşı da o an başlamış oluyor!

 Karadeniz’in engin ve hareketli coğrafyasında Oflu Hoca’nın izini süren ekibin macerası akarken, Doğu Karadeniz’i dağ turizmine açacak Karadenizli işadamı Ali Bey’in (Ali Baltaoğlu) macerası farklı yollardan onlara eşlik ediyor. Çevreci çıkışları olan film daha önce çekilmesine rağmen Gezi Direnişi’nden sonra farklı bir anlam kazanıyor;  çevresi, manevi değerleri ve geleceği için kaygılanan bir kesime değişik önermeler sunuyor.

 

O.H.A özellikle de Kaçkar Megadağ 2023 projesiyle dikkat çekiyor, filmin içinde iki dakikalık tanıtımı bulunan proje izleyici de ‘gerçek’ algısı yaratacak denli başarılı bir grafik animasyon içeriyor. Oflu Hoca’nın devleşen efsanesi, belgesel çekmek için yolların düşen ekibin ruh hali ve yaşadıkları Karadeniz’in coğrafyasında buluşuyor, Ali Bey tüm bu olanlar karşısında ‘yaradan’a sığınıyor. O.H.A kendi akışını ‘güzel kafalar’ eşliğinde ve Oflu Hoca’nın adaletinde sonlandırıyor!

 Yaşar Kalyoncu, Adem Yılmaz, Ergun Karamık, Murat Çelik, Tais Farzan, Burak Saraçoğlu, Uğur Akkuş, Yeliz Saraçoğlu ve Hakan Meriçliler’in rol aldığı filmin müzikleri Cihan Sezer’e ait.  

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Kültür/sanat