O oyuncular Trabzonsporlular ile buluştu

Çernobil faciasının Karadeniz’e etkileri ve Trabzon’u anlatan ayrıca Trabzon’da çekimleri yapılan film Yağmur-Kıyamet Çiçeği filminin oyuncuları Trabzonsporlularla buluştu.İstanbul Aydın Üniversitesi’nin Trabzonspor Öğrenci Kulübü ÜNİTS’nin gerçekleştirdi

O oyuncular Trabzonsporlular ile buluştu

Çernobil faciasının Karadeniz’e etkileri ve Trabzon’u anlatan ayrıca Trabzon’da çekimleri yapılan film Yağmur-Kıyamet Çiçeği filminin oyuncuları Trabzonsporlularla buluştu.

İstanbul Aydın Üniversitesi’nin Trabzonspor Öğrenci Kulübü ÜNİTS’nin gerçekleştirdiği etkinlikte Kazım Koyuncu’yu konu alan Yağmur-Kıyamet Çiçeği filminin oyuncuları Engin Hepileri, Elena Viunova ve Devrim Saltoğlu’nu konuk etti.

10841194_856684201092728_540184090_n.jpgSöyleşi öncesi Trabzonspor’un türlü oyunlarla çalınan şampiyonluklarının ve Kazım Koyuncu konulu filmin fragmanı davetlilere izletildi. Bir öğrencinin, ‘Kazım Koyuncu’nun sizin için önemi nedir?’ sorusuna filmde Kazım Koyuncu’yu canlandıran Engin Hepileri, “Kazım Koyuncu birleştirici, bütünleştirici yapıya sahip biriydi. Kısaca adam gibi adam” sözleri salonda büyük alkış aldı.

“Bu Senaryoda Olmayı Çok İstedim”

Kazım Koyuncu’yu oynamak büyük bir sorumluluk, bu sizi korkuttu mu? sorusu üzerine Hepileri, “Korkutmadı, aksine bu senaryoda olmayı çok istedim” diye konuştu.

Söz, Devrim Saltoğlu’na verildiğinde, oyuncu, “Hani bir insanla konuşmasanız bile ona kalbiniz akar ya… Ben de Kazım Koyuncu için böyle hissediyorum” şeklinde konuştu.

Trabzon insanı olarak sevimliyiz Trabzon insanının özelliklerinden konu açıldığında salon, Trabzonlu Devrim Saltoğlu’nun esprili konuşmasıyla kahkahaya boğuldu. Trabzon insanının öncelikle sevimli insanlar olduğunu söyleyen Saltoğlu, çoğu zaman da asabi olduklarından söz etti.

Eliyle anlattıklarını desteklemeyi ihmal etmeyen Saltoğlu, “Öfkesiyle bir şarjör mermiyi denize boşaltan insanlar tanıyorum” dedi. “Kimisi de Karadeniz’de saatlerce kızgın suyu taşa döker ve onun buharına bakar” sözleri salondakileri kırdı geçirdi.

703183_856684214426060_1616209770_o.jpgTürkiye’deki Rus Kadın Algısı Filmde Ukrayna’dan Çernobil Kazası yüzünden kaçıp Türkiye’ye gelen bir kadını oynayan Elena Viunova ise Trabzon’u ve Karadeniz’i tanımaktan dolayı mutluluğunu dile getirdi. Elena Viunova’ya ülkemizde ve Karadeniz’deki insanın Rus kadınlara neden olumsuz baktığı da soruldu. Oyuncu, “Böyle bir algının olması beni üzüyor, aslında olan bu değil; keşke bu olmasaydı” diye konuştu.

Trabzonspor Aşkı Engin Hepileri’ye Trabzonspor formasının ne hissettirdiği soruldu. Hepileri, “Tribünde olmak büyük bir mutluluktu” dedi. Borda mavi renklerin hakim olduğu salonda sporla ilgili sorular arka arkaya oyunculara yöneltildi.

ÜNİTS’li bir öğrenci, Trabzon’u tanıtmak, güçlerini göstermek için çok çaba sarf ettiklerini söyledi. “Oradan ÜNITS olarak nasıl gözüküyoruz?” sorusunu Devrim Saltoğlu, her şeyin çok güzel olduğunu fakat bir eleştiri yapacağını belirterek şöyle konuştu: “Çoğunuz Trabzonlusunuz benim gibi. Trabzonlular eleştiriye biraz kapalıdır. Kızmazsanız bir öneride bulunacağım. Sanata daha fazla değer verin, herkesten çok değer verin.”

Plaketlerin oyunculara verilmesiyle etkinlik sona erdi. Ünlü oyuncular öğrencilerle “selfie” çektirmeyi de ihmal etmedi.

10520988_856684197759395_947293208_o.jpg

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Kültür/sanat