O ilçede yasak kaldırılıyor

Yüksekova'da sokağa çıkma yasağının yarından itibaren belirli saatlerde kaldırılacağı bildirildi. Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde 13 Mart 2016'da başlayan sokağa çıkma yasağı yarından itibaren belirli saatlerde kaldırılıyor.   Hakkari'nin Yüksekova İlçes

O ilçede yasak kaldırılıyor

Yüksekova'da sokağa çıkma yasağının yarından itibaren belirli saatlerde kaldırılacağı bildirildi.

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde 13 Mart 2016'da başlayan sokağa çıkma yasağı yarından itibaren belirli saatlerde kaldırılıyor.
 
Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve ilçenin PKK'lı teröristlerden temizlenmesi için 13 Mart 2016'da başlayan sokağa çıkma yasağı yarın 06.00 ile akşam 20.00 saatleri arasında kaldırılıyor. 
 
Konuyla ilgili Hakkari Valiliği yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "İlimiz Yüksekova İlçe Merkezi ile Yüksekova İlçemize bağlı Vezirli Köyü ve Çimenli mezrasında artan terör olayları nedeniyle vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, bölücü terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi, yol ve binaların her türlü tehlikeli maddelerden ve engellerden kolluk kuvvetlerimizce temizlenmesi, arındırılması, bozulan asayiş ve huzur ortamının, kamu düzeninin tekrar tesis edilmesi amacıyla 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11/C maddesi gereğince, İlimiz Yüksekova İlçe merkezinin tamamında 13 Mart 2016 günü saat 22.00'dan; Yüksekova İlçemize bağlı Vezirli Köyü ve Çimenli mezrasında da 30 Mart 2016 günü saat 20:00'dan geçerli olmak üzere ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş olup, ilçe merkezi ile ilçemize bağlı Vezirli Köyü ve Çimenli mezrasında giriş-çıkışlar da yasaklanmıştı" denildi. 
 
ASAYİŞ VE HUZUR ORTAMI SAĞLANMIŞTIR
 
Açıklamada güvenlik güçlerinin PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirdiği ve huzur ortamının sağlandığı belirtilerek, "İlimiz Yüksekova İlçesinde 13 Mart 2016 tarihinden itibaren güvenlik kuvvetlerimizce bölücü terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi, bozulan asayiş ve huzur ortamı ile kamu düzeninin tekrar tesis edilerek vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması kapsamında yapılan "Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle" operasyonu neticesinde bölge bölücü terör örgütü mensuplarından ve bölücü terör örgütü mensuplarınca kurulan barikatlar, açılan çukurlar ve bu çukurlara yerleştirilen el yapımı patlayıcılardan arındırılmış, bu operasyon kapsamında İlçe merkezinden çevre köy ve mezralara kaçan bölücü terör örgütü mensuplarının yakalanarak etkisiz hale getirilmesi amacıyla Yüksekova İlçemize bağlı Vezirli Köyü ve Çimenli mezrasında yapılan başarılı operasyon neticesinde vatandaşlarımızın temel hak ve hürriyetlerini rahatça kullanacağı asayiş ve huzur ortamı sağlanmıştır. Kamu düzenine yönelik kolluk kuvvetlerimizce uygulanan tedbirlerin etkili bir şekilde sürdürülmesi ve kamu düzeninin bozulmasının önlenmesi amacıyla sokağa çıkma yasağı ilan edilen Yüksekova İlçe merkezi ile Yüksekova ilçemize bağlı Vezirli Köyü ve Çimenli mezrasında 30 Mayıs 2016 Pazartesi gününden itibaren her gün sabah saat 06.00'dan akşam saat 20.00'a kadar olan saatler arasında kısmi zamanlı olarak kaldırılmış, Ramazan ayı münasebetiyle kısmi zamanlı kaldırılacak yasak 05 Haziran 2016 günü itibariyle sabah saat 06.00'dan akşam saat 22.00'a kadar olan saatler arasında belirlenmiş olup; diğer saatler arasında sokağa çıkma yasağı kısmi olarak devam etmektedir" denildi.
 
EĞİTİM VE ÖĞRETİME DEVAM EDİLECEK
 
Açıklamanın devamında, "Yüksekova İlçemizde vatandaşlarımızın güvenliği için uygulanan sokağa çıkma yasağı nedeniyle 14 Mart 2016 tarihinden itibaren eğitim ve öğretim faaliyetlerine ara verildiği için öğretmen ve öğrencilerimiz idari izinli sayılmıştır. 30 Mayıs 2016 Pazartesi gününden itibaren kaldırılacak kısmi yasak ile birlikte eğitim ve öğretime kaldığı yerden devam edilecektir. Sokağa çıkma yasağı sürecinde vatandaşlarımızın sağlık, gıda, ilaç gibi ihtiyaçlarının karşılanması için gerekli tedbirler alınmış, yaklaşık 2 bin civarında vatandaşımızın güvenli bir şekilde bölgeden tahliyesi sağlanmış ve herhangi bir sorun yaşanmamıştır. Hükümetimizin demokratikleşme ile eş zamanlı olarak yatırım, üretim ve istihdama yönelik çalışmaları ve terörden etkilenen vatandaşlarımızın ekonomik ve sosyal rehabilitasyonuna dönük çalışmaları ilimizde de kararlılıkla sürdürülmektedir. Bu çerçevede vatandaşlarımızın herhangi bir mağduriyet yaşamaması için Yüksekova İlçemizde her türlü tedbir alınacaktır. Ayrıca vatandaşlarımızın terör sebebiyle oluşan zararlarının karşılanması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca görevlendirilen teknik ekip personeli tarafından zarar tespit çalışmalarına başlanılmış olup; bu süreçte evlerini bırakarak yakınlarının yanına giden vatandaşlarımızın geri döndüklerinde dikkatli olmaları; şüpheli kablo, patlayıcı düzenekleri vb. materyalleri görmeleri durumunda dokunmadan güvenlik kuvvetlerimize bilgi vermeleri can güvenliği açısından önem arz etmektedir. Bu süreçte olduğu gibi bundan sonra da vatandaşlarımızın yanında olmaya ve her zaman olduğu gibi vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini tehdit eden, kamu düzenini bozan, birliğimize ve kardeşliğimize kast eden her türlü faaliyetlerin üzerine hukuk devleti ilkeleri çerçevesinde kararlılıkla gitmeye devam edeceğiz.Bütün bu süreçte üstün bir sabır ve anlayış gösteren ve güvenlik kuvvetlerimize destek veren değerli vatandaşlarımıza, en içten sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz" denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler