Gümrükçüoğlu Haber61'e konuk oldu

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Haber61 TV’de Gazeteci Levent Ustabaşı’nın konuğu oldu. Trabzon’da devam eden ve yeni yapılacak olan projelerle ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Gümrükçüoğlu şu ifadelere yer verdi; YAYININ T

Gümrükçüoğlu Haber61'e konuk oldu

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Haber61 TV’de Gazeteci Levent Ustabaşı’nın konuğu oldu.

Trabzon’da devam eden ve yeni yapılacak olan projelerle ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Gümrükçüoğlu şu ifadelere yer verdi;

YAYININ TEKRARINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!

TRABZON’UN EN YAŞANILABİLİR KENT OLMASI

2009’dan beri yapılan çalışmalara bağlı olarak çeşitli araştırma firmaları tarafından çalışmalar yapıldı. Trabzon bu çalışmalarda 4 yaşanabilir kentti. Daha sonra forbes dergisinin yaptığı uzun bir araştırma sonrasında 81 ile içinde Trabzon’un 1. Sıraya yükselmesi bizi mutlu etti. Bunun sürdürülebilir olması işçin bütün Trabzon’un gayreti gerekiyor. Eğitimli bir kent olmamız, sağlık olanaklarımızın iyi olmazı sosyal alanlara erişmek, Su kullanımının iyi olması, Üniversitelerimizin olması, Avrupa birliği tarafından da Türkiye’deki 15 cazibe merkezinden biri olmamız bizi öne çıkardı. Tek başımıza bu duruma gelmemizin diğer paydaşlarımız olmadan gelmemiz söz konusu değil. Tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızı STK’larımızı, Meslek odalarımızı basınımızı tebrik ediyorum.

KENTSEL DÖNÜŞÜM

Geçmişimizden beri şehrimizde olan çirkin yapılaşmanın ortadan kalkması için kentsel dönüşümün zirve şehirlerinden biri Trabzon’dur. Şimdiki ve gelmiş geçmiş TOKİ Başkanları ile çalışmalarımız oldu. Zağnos vadisi 2.,3. Etap tamamlandı. Etap için çalışmalar sürüyor. Tabakhane Vadisi ile ilgili olarak çalışmalarımız sürüyor. Ayasofya ve Bahçecik kentsel dönüşümleri tamamlandı. Dev biri proje olan Çömlekçi Kentsel Dönüşümünün çalışmaları başladı. Son olarak da Narlıbahçe ile ilgili de çalışmalar sürüyor.

Büyükşehir olmamız ile İmar planlarımızı ihale ettik. 2016 yılında bu çalışmalar tamamlanacak.  2009’dan beri yaptığımız çalışmalarda EYOF parkını Trabzon’a kazandırdık. Önümüzdeki günlerde Üniversite mahallesinde yeni bir parkı hizmete sokacağız. Parkların ve yeşil alanların ne kadar arttığını görebiliriz.

SEL YE ANİ YAĞIŞLAR, ALT YAPI SORUNU

Ani basınç değişiklikleri ile yaşanan yağışla sonucunda yaşana sel felaketleri tüm dünyada olmakta iken Trabzon’da 2009’dan beri kaç kez yaşandı. Yaşanan olayların hemen akabinde müdahale ediyoruz. Burada can ve mal kaybına mahal vermeyecek şekilde müdahale edebiliyorsak bu çok önemli bir şeydir. Biz yaşanabilir birinci kent olmaya top yekûn ve alın terimizle yükseldik. Arhavi2ye Borçka’ya her türlü alet ve yardımlarımızla bölgeye de yardıma koşuyoruz. Bu bizim boynumuzun borcu. Bu bölgelere yetişen Trabzon Belediyeleri kendi insanına çok daha hızlı yetişmiştir. O bölgelerde yaşanan sellerde hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet ailelerine başsağlığı diliyoruz. Şuanda arızalar dışında su sıkıntısı yaşanan bir bölgemiz yok.

ATAPARK VE DEĞİRMENDERE KAVŞAĞI

Trabzon’u yollarla kavşaklarla donatmaya devam ediyoruz. Bir Değirmendere Kavşağını çok daha güzel bir şekilde köprülü kavşakla çözüme kavuşturacağız. Atapark’da da büyük bir köprülü kavşakla trafiği rahatlatacağız.

NARLIBAHÇE KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ

Narlıbahçe bölgesi için bütün çalışmalarımızı tamamladık. Yeni hükümetimizle 2016 yılı başında hangi adımlarda vatandaşlarla görüşmelerimizi yapacağımızı kararlaştırıp görüşmelere başlayacağız. Kentsel dönüşüm uzun soluklu b ir iş. Vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için gerekli tedbirler alınacaktır.

DEVAMI 2.  SAYFADA

ÇÖMLEKÇİ KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ

Çömlekçi’de hak sahipleri az para aldıklarını savunup mahkemeye başvurmuş bir de bunlara uyduk. Mahkeme ne karar verdiyse bunlara uyduk. Vatandaş memnuniyeti ve birinci etaptaki hukukun kararları ile birlikte yürüdüğümüzde vatandaşlar mağdur olmayacak ve memnun kalacaktır. Avrupa2da 20 yılda değiştirilebilen sokakta biz 4-5 yılda bir mahalleyi değiştiriyoruz. Onlardan daha çabuk sonuç alıyoruz. Bunlarla ilgilenen bir ekibimiz var.

Bordo mavi masa bizim ilk müracaat yapılan birimimiz. Buradan yapılan şikayet ve istek aynı anda gerekli birimin ekranına düşmekte. Bunların yanında İmar dairesine ve diğer birimlere müracaat edilebilir. Bu birimlerden gerekli açıklamalar yapılacaktır.

BOTANİK BAHÇESİ

Güney tarafı bir hazinedir Trabzon’un. Yeşilin her tonunun dünya üzerinde nadir olarak görülebilecek bir yerdir. Sahil de çalışmalarımızı yaptık yapmaya devam ediyoruz. Vatandaşlarımızın buralara göstermiş olduğu ilgide bizi memnun ediyor. Burada sahil dolu projemiz ile birlikte bir dantel gibi işleyeceğimiz Akyazı’dan itibaren tünele kadar yeni bir projemiz var. Trabzon’u Trabzon Botanikle tanıtabilmek için çalışmalarımızı yürütüyoruz. Trabzon 2017’de dünyanın hizmetine sunulacaktır. Yürüyüş ve yolu ve gezi alanı projesi de önümüzdeki yıllarda şehrimize kazandırılacaktır. Uğurlu Karşıyaka yolu 2 yıl içinde tamamlanacak. Erdoğdu yolu bir yıl içinde tamamlanacak. Araklı Salmankaş yolu ve bütün bu yollar güneye açılma konusunda önemli projelerdir.

BOZTEPE YOLU

Boztepe yolu için Kanuni Bulvarı Boztepe’ye gelirken eski doğum hastanesi civarına bir kavşak koyduk ve buradan bir kol ile kemik hastalıkları hastanesine ulaşacaktır. Burada yapılacak Boztepe tüneli çıkışında bir kol Çukurçayır’a verilecektir. Bunların dışında başka bir ulaşım şeklini de çalışıyoruz. Bununda fizilbil olması halinde uygulamaya geçilecektir.

GÜNEY ÇEVRE YOLU

Trabzon her konuda yükselen bir yıldız. Bir kentlik bilinci olabilen şehirde bütün paydaşların sorumluluklarını yapması gerekir. Trabzon Ayrıca Beşikdüzü’nden Of’a kadar Güney Çevre yolunun kazandırılması çok önemlidir. Kanuni Bulvarı hayati elzem olan bir yol. Kanuni Bulvarı yapılacak, akabinde Güney çevre yolu yapılmalıdır. Bunun yanında 100 yıllık hayal olan Demiryolu Trabzon’a kazandırılmalıdır.

YILDIZLI YONCA KAVŞAK

Yonca kavşak yıldızlının olmazsa olmazıdır. Herkesin yeri varsa kıymeti neyse alır. İnsanlarımız yarın alt yapısının izin vermeyecek şekilde bir yapılaşmaya izin verilemez. Arazi yokuş olsa da yok değildir. Yapılaşmayı bir yerde toplayıp insanların mağdur olmasına izin vermeyiz.  Biz vatandaş odaklı çalışırız ama tek tek vatandaşların çıkarına odaklı değil. Herkesin çıkarın odaklı çalışırız. Bugün Kanuni Bulvarının mal oluşu kaç TL’ye mal oluyor bilen var mı? Bu yolda kimin ne itirazı var ki? Şehrin geleceğini düşünen hangi insan buna itiraz edebilir? Şuandaki maliyeti 657 Milyon Dur? İstimlakler hariç, Kimse devletten fazla devletçi olmasın. Yonca kavşağın maliyeti 300 milyon lira. Ben diyorum ki projenin maliyeti toplanda 11.5 Milyar lira. Bunu kimse engelleyemez.

HAFİF RAYLI SİSTEM VE TELEFERİK

Hafif raylı sistem Trabzon’un ilerisi için projesi hazırlanan bir sistem. Of’tan Beşikdüzü’ne kadar yapılacak bir proje. Projesi hazırlandıktan sonra etap etap olacak bir iştir. Yolculuk kapasitesine göre yapılacak bir iş. Benim daha önceki dönemde meydandan Boztepe2ye yapılacak olan teleferik projen hazır. Ama bütün kurum ve kuruluşların görüşleri ile yapılacak olan teleferiğin kamuoyu tarafından benimsenmediği sonucuna ulaştık. Bu mesafede teleferiği yapmaktansa Sahilden Zağnos vadisi ile Çamoba’ya ulaştırmayı planlıyoruz. Buradan Boztepe Değirmendere vadisine ulaşmasının çalışmasını yaptırıyoruz. Bunu da kamuoyuna sunacağız. Teleferik yapmak sorun değil. Ama herkesin isteyeceği bir teleferik yapmak istiyoruz.

DEVAMI 3.  SAYFADA

AKYAZI STADI, ŞEHİR HASTANESİ VE YENİ HAVALİMANI

Stadımızın 2015-2016 futbol sezonu sonunda bitecektir. Bir diğer sezona hazır hale gelecek. Stadın yol bağlantıları stad tamamen bitirilmeden faaliyete geçecektir. Akyazı’daki tünellerde açılacak. Akyazı projesi 400 bin metrekare alana yapılacak. Diğer 400 bin metrekare de bu şehir hastanesi projelendirilecek. Havaalanı projesi bu da 3 bin metrelik pist yapılamadığından hemen havalimanımızın kuzeyinde OR-Gi ve Rize havaalanları gibi dolgu ile yapılacak. Bu maliyet olarak daha az bir miktara mal olur.

YENİ KABİNE

Berat Al Bayrak ve Süleyman Soylu Trabzon için şans oldukları gibi ülke içinde şanstır. Çalışkanlıkları ile önemli işler yapacakların eminiz. Sayın Albayrak ve Sayın Soylu’nun hem ülkemize hem de Trabzon’umuza önemli katkıları olacaktır. Ben bu gece uçakla Ankara’ya gidiyorum. Yarın Soylu ve Sayın Albayrak’la görüme yapacağım. Diğer bakanlarımızla da görüşeceğiz ve isteklerimizi ileteceğiz.

BEŞİKDÜZÜ OTOBÜS SEFERLERİ

Ben Beşikdüzü’nü çok seviyorum, Onlarda beni çok seviyor. Yaşanan sel felaketinde hemen müdahale ettiğim ve gece gündüz çalışma yaptığım ilçemdir. Bu güzergâhta taşımacılık yapan şahısların sözleşmesi yeni bitti. Bu güzergâha 2016 yılı ocak ayında hemen seferlerimiz başlayacak. Bekleme süreleri tamamlandı. 2016 yılının başında otobüslerimiz seferlere başlayacak.

DOĞALGAZ VE GANİTA

Bazı sokaklarımızın dar bazı caddelerimizin engel olması sonrasında diğer şehirlerden daha meşakkatli ilerliyor. Mevsim çok sert geçmiyor mevsimin el verdiği sürece çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Yeni mahalle ve çevresi hava kirliliği açısında en öncelikli mahallelerimiz. Buralarda çalışmalarımız sürüyor. Biz 60 bin üniteye ulaşmamıza rağmen 3 ila 5 bin TL maliyet ile doğalgazı konutuna başlamıyorsa gerekli sorumluluğu sağlamıyor demektir. Bir yolda yapacağı masrafı çıkarabilmektedir. Bu alışkanlığımızı terk edelim. Gelecek kuşaklarımız ve yaşlılarımızın daha iyi soluk alabilmesi için doğalgaz gelen yerler doğalgaz geçsin. Mahallelerine gelmemiş olanlar içinde çalışmalarımız sürüyor. 30 Bin abonemiz var. 60 bine çıktığında daha az hava kirliliği daha az olacaktır. Maddi durumu olmayan insanlar kömüre ve tüpe para veriyor. Ganita bölgesi için yeni bir çalışma başlattık. Burada projemiz var ve gereğini uygulayacağız.

Trabzon dünyanın en güzel şehirlerinden birisi. Trabzon’un barışın ve kardeşliğin şehri olacağına inanıyorum. Trabzon’un turizm de yükselen bir yıldız olduğunu hemşerilerim ile paylaşıyorum. Trabzon birinci sıradaki yerini sorumluluklarımız ile geliştirip Dünyada en yaşanabilir 30 şehir arasına girebileceğimizi söyleyebiliriz.

TRABZONSPOR KONGRESİ

Gözbebeğimiz olan Trabzonspor’umuzun kongresinde bütün taraftarlarımızın ve adaylarımızın en iyi şekilde kongreyi yapacağına inanıyorum. Bütün adaylarla görüştüm. Ben bütün Trabzonluları ve Trabzonsporluları kucaklamakla yükümlüyüm.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler