Nokia, Telefon Sektörüne Geri Dönmeyi Düşünmüyor

2013 yılında Microsoft tarafından bazı birimleri ve patentleri satın alınan Nokia, o süreden beri telefon sektöründen elini ayağını çekmiş durumda.  Bu süreç boyunca özellikle tablet piyasasına yönelen Nokia için sürekli olarak geri döneceği zamanı bekley

Nokia, Telefon Sektörüne Geri Dönmeyi Düşünmüyor

2013 yılında Microsoft tarafından bazı birimleri ve patentleri satın alınan Nokia, o süreden beri telefon sektöründen elini ayağını çekmiş durumda.  Bu süreç boyunca özellikle tablet piyasasına yönelen Nokia için sürekli olarak geri döneceği zamanı bekleyenler de bulunmakta. Hatta söylentilere göre Nokia'nın 2016yılında tekrar akıllı telefon sektörüne dönme ihtimali bulunmaktaydı.

Ancak Nokia'dan beklenmedik bir hareket geldi. Finlandiyalı firma, bugün internet sitesi üzerinden, ortalıkta dolaşan iddiaların asılsız olduğunu belirtmek adına bir açıklama yaptı. 

Nokia tarafından yapılan açıklamada ''iddiaların aksine tekrardan bahsedilen piyasa için ürün üretip satış yapma gibi bir planımız yoktur'' ifadeleri kullanılırken, söylentilerin yanlış olduğu ve bir 'Nokia Networks' yöneticisinin söylediği iddia edilen şeylerin de tamamen yalan bilgi olduğu bildirildi.

205838-stephen-elop-nokia-ceo.jpg

Microsoft'un Nokia'yı telefon sektörünün dışına ittiğini anlaşmanın üzerinden bir yıldan fazla süre geçmesine rağmen, Nokia'nın bir gün geri dönüş yapacağı söylentileri hiç susmak bilmemişti. Öyle ki Nokia'ya yakınlığı ile bilinen önemli kaynaklar, yılların emektarı şirketin önümüzdeki yıl (2016) tekrardan telefon sektörüne döneceğini, hatta bu bilginin içeriden üst düzey birinden alındığını belirtmişti.

Sonuç olarak Nokia'nın planı ne olursa olsun, Microsoft ile yaptıkları anlaşmadan ötürü 2016 yılının son çeyreğine kadar, kendi şirket adlarının olduğu hiçbir telefon yapamayacaklar. Bu da şunu göstermekte, Nokia yalanladığı iddiaların aksine telefon sektörüne geri dönüş yapmak istese de, bir süre beklemek ve ortarlık içinde oldukları diğer üreticilerle çalışması gerekmekte.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji