FİSKOBİRLİK'in tek derdi borçları!

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, ''Göreve geldiğimiz günden bu yana 100 milyon liranın üzerinde borç ödemesi yaptık, amacımız görevde olduğumuz süre içinde borçların tamamını kapatmak'' dedi. 

FİSKOBİRLİK'in tek derdi borçları!

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, ''Göreve geldiğimiz günden bu yana 100 milyon liranın üzerinde borç ödemesi yaptık, amacımız görevde olduğumuz süre içinde borçların tamamını kapatmak'' dedi.

 

Bayraktar, yaptığı açıklamada, yönetim olarak FİSKOBİRLİK'in içinde bulunduğu sorunları çözmeye çalıştıklarını söyledi.

 

Göreve geldiklerinde FİSKOBİRLİK'in yaklaşık 170 milyon lira borcunun olduğuna ama gelinen süreçte bu borcun yaklaşık 70 milyon liraya kadar indiğine işarete eden Bayraktar, yönetim olarak göreve geldiklerinde ilk işlerinin, ''FİSKOBİRLİK'i yeniden ayağa kaldırmak ve eski günlerine kavuşturmak olacak'' diye karar almak olduğunu ifade etti.

 

''Bu süreç zor olsa da kararlıydık ve bu kararımızın arkasında durduk'' diyen Bayraktar, şöyle devam etti:

 

''Bugün gelinen noktada yolun yarısından fazlasını başarıyla geçtik diyebiliriz. Çünkü FİSKOBİRLİK'in TMO, SGK, üretici ve Maliye'ye yaklaşık 170 milyon lira gibi bir borcu vardı. Bu borcu hemen yönetim olarak üstlenerek çalışmalara başladık. İlk olarak bazı illerimizdeki gayrimenkulleri satarak gelirler elde ettik. Buradan gelen gelirlerimizin tamamını kurumun borcuna ödeyerek iyi bir nefes aldık. Ama işimizin de daha bitmediğini biliyorduk ve çalışmalara devam ettik. Şu anda Trabzon'daki gayrimenkulümüzün satışını gerçekleştirmek üzereyiz. Ama buranın satışını mahkemenin kararı ile gerçekleştireceğiz. Halen mahkeme kararı sonuçlanmış değil. FİSKOBİRLİK olarak buradan elde edeceğimiz gelirle TMO'ya olan borcumuzun bir kısmını da ödeyeceğiz. Göreve geldiğimiz günden bu yana 100 milyonun üzerinde borç ödemesi yaptık, inşallah hedefimiz görevde olduğumuz süre içinde yaklaşık 70 milyon liralık borcun tamamını ödemek.''

 

-ÜRETİCİYE 2 MİLYON LİRALIK KÖMÜR DAĞITILDI-

FİSKOBİRLİK'in üreticiye olan borcunu çeşitli yöntemlerle ödemeye çalıştığını da vurgulayan Bayraktar, ''Daha önce de borçlardan dolayı üreticilere gıda türü çeşitli ürünler verilmişti. Yine borçların karşılığında bu yıl içinde 2 milyon liralık kömürü borçlu olduğumuz üreticilere verdik. Ödemelerimiz bu şekilde de devam edecek'' diye konuştu.

 

-TORBA KANUN FİSKOBİRLİK'E DE YARADI-

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) görüşülen ve kamuoyunda ''Torba Kanun'' olarak bilinen düzenlemenin FİSKOBİRLİK'e de yaradığını anlatan Bayraktar, ''Bu kanunla birlikte başta TMO olmak üzere diğer borçlarımız yapılandırılmış olacak'' dedi.

 

Bayraktar, bu yapılandırmanın FİSKOBİRLİK'in borçlarının kapanmasında önemli bir etken olacağını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi