Macaristan heyeti Trabzon'da

Macaristan Türkiye Büyükelçisi Kemal Gür’ün organizasyonunda gerçekleştirilen gezi ve incelemelerde Macaristan Seyahat Acentesi yetkilileri Trabzon’un turizm potansiyelini incelemek üzere Trabzon’da temaslarda bulundu. Heyet bu sabah Trabzon Valisi Dr. Re

Macaristan heyeti Trabzon'da

Macaristan Türkiye Büyükelçisi Kemal Gür’ün organizasyonunda gerçekleştirilen gezi ve incelemelerde Macaristan Seyahat Acentesi yetkilileri Trabzon’un turizm potansiyelini incelemek üzere Trabzon’da temaslarda bulundu.

 

Heyet bu sabah Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık’a da bir ziyarette bulundu.

 

Vali Kızılcık ziyarette, iki ülke arasındaki dostluk ilişkilerinin önemine değinerek, Heyetin Trabzon’un tarihi doğal ve kültürel güzelliklerini görme ve tanıtma konusundaki ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Kızılcık, Trabzon’un Macaristan ile çok özel bağları olduğunun altını çizerek, “Kanuni Sultan Süleyman Trabzon’da doğmuştur, onun doğum yerini de mahallesini de ümit ediyorum göreceksiniz ve 15 yaşına kadar burada yaşamıştır. Doğduğu mahalleyi tarihi bir alan olduğu için restore ettirip yerli ve yabancı turistlerin hizmetine açmayı düşünüyoruz ve çalışmalarımızı bu yönde yürütüyoruz” dedi.

 

 

Tarihi ve kültürel zenginliklerin yanı sıra aynı zamanda doğal tabiat güzelliklerini de tanıtmak amacıyla çeşitli yatırımlar gerçekleştirdiklerinin altını çizen Vali Kızılcık konuşmasına şöyle devam etti. “Bu anlamda her şeyden önce beş yıldızlı otel sayımızı artırmak için çaba sarf ediyoruz. Aynı zamanda tarihi mekânları restore ederek butik otel imkânlarımızı artırmak istiyoruz. Özellikle Uzungöl tabii anlamda en güzel yerlerimizden birisidir. O yol üzerindeki köylerdeki tarihi evleri de restore edip butik otel ya da pansiyonculuk şeklinde faaliyete sokmayı arzu ediyoruz. Bunun yanı sıra kayak merkezi yapmak için yaklaşık 7-8 yıldır kar ölçümlerini yaptığımız çok güzel bir yerimiz var. Bu alan Sümela Manastırı’ndan 18 km yukarıda yer alıyor. Böylece hem tarih, kültür ve din turizmi hem de kayak turizmini aynı vadide aynı güzergâh üzerinde yapma şansına sahip olacağız” dedi.

 

 

Vali Kızılcık, 2011 yılı Temmuz ayında Trabzon’da gerçekleştirilecek Avrupa Gençlik Olimpiyatları’na da ilişkin bilgi vererek, bu etkinlikle “Avrupa ve Dünya insanlığının barış ve huzuruna katkı sağlamış olacağız” dedi

 

Trabzon’un Türkiye’de İstanbul’dan sonra bir liman şehri olması sebebiyle 4 bin yıllık geçmişiyle çok özel bir konuma ve yere sahip olduğuna vurgu yapan Vali Kızılcık, “Özellikle çevre global ısınmanın yaşandığı bir realite olarak kabul edildiği dünyamızda Trabzon’umuz özellikle de güney yarımküresinde yaşayan insanlar için doğal güzellikleri ve iklim koşullarıyla çok özel turistik destinasyon olarak yer ifade etmektedir. Bu post-modern dönemde eminim ki, Macaristan ile Türkiye tabi ki Trabzon arasında başta Kanuni’nin etkisiyle çok ciddi kültürel ve turistik etkinlikleri gerçekleştirebiliriz” ifadelerini kullandı.

 

 

Trabzon’un tarihi ve turistik mekânlarını gezerek yetkililerden bilgi alan Macaristan Seyahat Acenteleri yetkilileri, Trabzon’da faaliyet gösteren Seyahat Acenteleri yetkilileri ile iki ülke ve özellikle Trabzon’un turizm imkânları ile ilgili olarak görüşmelerde bulunuldu.

 

Cihan Padişahı Kanuni Sultan Süleyman’ın doğduğu kent Trabzon ile öldüğü kent Zigetvar’ın kardeş şehir oldukları da Macar turizmciler tarafından vurgulanırken, Trabzon’un kendileri için önemli bir kent olduğunu belirttiler.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler